04. 08. 2021.
Revizori: Gradu Banjaluka mišljenje sa rezervom

Banjaluka: Potpisan ugovor o stipendiranju učenika i studenata

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 483 učenika srednjih škola i 61 studentom prvog ciklusa u školskoj 2013/2014. godini, koji su ovo pravo ostvarili na osnovu postignutog uspjeha.
Učenici će primati mjesečno po 80 KM, dok će studenti po ovom osnovu dobijati 130 KM mjesečno. Za stipendiranje učenika i studenata u budžetu grada za ovu godinu predviđeno je 1,466 miliona KM, a stipendije se dodjeljuju na osnovu ostvarenog uspjeha, socijalnog statusa i školovanja za deficitarna zanimanja.

Pravo na stipendiju ostvarila su ukupno 1.053 učenika od 1.156 prijavljenih na konkurs i 379 studenata od prijavljenih 474.

Gavranović je rekao da ovaj oblik stipendiranja predstavlja najbolji vid ulaganja u budućnost, mladost i znanje, zbog čega je u budžetu grada obezbijeđeno dovoljno novca za zahtjeve svih koji su ispunili uslove za dodjelu stipendija.

On je dodao da će najkasnije do 10. februara ugovore o stipendiranju potpisati i preostali učenici i studenti koji su ovo pravo ostvarili po druga dva osnova.

“Nadam se da će stipendije dobro doći, one nisu prevelike, ali nisu ni male. Nadam se da će oni koji dobijaju stipendije to vratiti svom gradu, svojim porodicama i sebi i postati produktivni članovi zajednice”, rekao je Gavranović na ceremoniji potpisivanja u Kulturnom centru Banski dvor.

Učenica banjalučke Gimnazije Željana Ilić rekla je da ovaj znak pažnje pokazuje da se prave vrijednosti i dalje cijene, te dodala da će se učenici potruditi da opravdaju ukazano povjerenje i ostvare još bolji uspjeh naredne godine.

“Ova suma nije velika, ali puno znači, a prije svega pokazuje nam da se naš trud vrednuje”, istakla je Ilićeva.

Student Elektrotehničkog fakulteta banjalučkog Univerziteta Branko Granula kaže da mu je stipendiranje pružilo veliku pomoć i da studije planira nastaviti nakon diplomiranja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender