24. 07. 2021.
Bregovićev novi album prodaju uz toalet-papir

Bregovićev novi album prodaju uz toalet-papir

Bregovićev novi album prodaju uz toalet-papir

U prodavnicama velikih trgovinskih lanaca nedavno se uz toalet-papir poznatog proizvođača može dobiti novi album Gorana Bregovića „Champagne for the Gypsies“ (Šampanjac za Cigane).

Fotografija ovog neobičnog spoja odmah je preplavila društvene mreže, a kako zapravo sve dospjeva u markete, objasnili su nam u izdavačkoj kući „Mjuzik star“, koja godina radi s bivši frontmenom Bijelog dugmeta.

– Disk je otkupio proizvođač toalet-papira. Mi ne bismo osmislili takvu kampanju. Preko Brege pokušavaju da prodaju proizvod. Bolje da se prodaje uz prašak – kažu za Kurir izdavači novih Bregovićevih pjesama.

Brega se pokazao kao odličan maneken jer njegova slika na omotu albuma podsjeća na sliku osobe koja bi rado u toalet. Inače, „Šampanjac za Cigane“ sadrži 12 pjesama, a kritičari u svijetu za njega imaju samo reči hvale. Disk nose numere „Balkaneros“ i „Prezidente“, koje je uradio s legendarnim Džipsi kingsima.

Brega je na izdanje uvrstio prepjev velikog hita Severine Vučković „Gade“, koji na engleskom izvodi Selina O‘Liri iz Irske. Nekoliko mjeseci ranije isto Bregovićevo izdanje moglo se nabaviti uz deterdžent za sudove.

Pad prodaje u doba interneta očigledno je naterao muzičare i njihov menadžment da pronađu način da njihova muzička izdanja stignu do publike. Pionir ovakvog vida marketinga je Zdravko Čolić, koji je svoj album prodavao uz deterdžent za pranje veša. Zahvaljujući tom potezu, samo u Sloveniji disk „Zavičaj“ je distribuiran u 50.000 primjeraka.

Album „Stil života“ Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg po nadimku Aca Lukas, zahvaljujući istom načinu reklamiranja prodat je u rekordnih 200.000 primjeraka.

Uz pakete mobilnih operatera su, podsjetimo se, svoje diskove prodavali i grupa Miligram, Željko Joksimović i Van Gog, dok je Haris Džinović sklopio ugovor s jednim trgovinskim lancem.

1

2

3

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender