04. 08. 2021.

Govedarica: Kola su se slomila na Ćopiću, a neće na Škrbiću ili Dodiku

“Narodski rečeno, gospodin Mirjanić se pravi lud. On vrlo dobro zna da ta dva slučaja nemaju nikakve veze. Slučaj Ćopić se odnosi na oduzimanje nelegalno stečene imovine nekome kome je dokazano krivično djelo. A mi iz opozicije tražimo da se ispita imovina koju je neko stekao, a da pritome nema dokaze o prihodima i nečemu što bi moglo da podrži sticanje takve imovine. Onaj ko je godinama imao platu 2.000 KM, a danas ima dva, tri miliona maraka ili evra nekretnina, moraće položiti račune, i to je ono na čemu ćemo dalje insistirati”, izričit je Crnadak.

Šef Kluba poslanika u parlamentu Srpske, Vukota Govedarica kaže da to nije usamljen slučaj, i pita SNSD:

“Šta je sa ostalim “Ćopićima” koji su u institucijama sistema praktično poprilično inkorporirani, i koji su se sakrili pod jedan partijski kišobran vladajuće političke partije u RS”, pita šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica.

Govedarica kaže da je bilo neminovno da se “kola slome”.

“U ovom slučaju, slomila su se na Ćopiću, gledajući iz ugla vladajuće političke partije bolje što je to bio on, nego, recimo neki Škrbić ili, nedaj Bože Dodik. Mnogo je lakše bilo SNSD-u da dokazuju sumnjive rabote jednog Zorana Ćopića, nego da ispitaju porijeklo nelegalno stečene imovine na onaj jednostavniji način, kako je to predlagao SDS”, kaže Govedarica.

Na SNSD-ove tvrdnje da je opozicija u Srpskoj u toku prošle godine sjednice republičkog parlamenta koristila za predizborne aktivnosti, i da će na tom fonu nastaviti djelovanje u NS RS i tokom ove godine, u PDP-u i SDS-u odgovaraju da je vlast izgubila sve konce.

“Šta će biti u NS RS to je samo jedan mali segment svih razgovora i dešavanja političkih u narednoj godini, i uopšte, neće presudno da odredi ono što neminovno dolazi, a to su promjene u Srpskoj”, ističe Crnadak.

Komentarišući iste navode vladajuće stranke, iz SDS-a kažu da to nije ništa novo, niti iznenađujuće. Naprotiv.

“Za sve što dolazi od SDS-a, SNSD smatra da je dio predizborne kampanje. Kada im dosadi da govore da je to predizborna kampanja, onda ulaze u stručnost i adekvatnost određenih rješenja koje opozicija predlaže”, zaključuje Govedarica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender