05. 08. 2021.
Kosovska Mitrovica: Protest zbog hapšenja Ivanovića

Kosovska Mitrovica: Protest zbog hapšenja Ivanovića

Kosovska Mitrovica: Protest zbog hapšenja Ivanovića

Oni mirno protestuju ispred policijske stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog hapšenja Ivanovića.

Četvoročlana delegacija odbornika Gradjanske liste “Srbija, demokratija, pravda” kao i članova porodice lidera SDP Olivera Ivanovića ušla je večeras oko 19.45 u sjedište Euleksa u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, kako bi zatražili objašnjenje za zahtjev za njegovo hapšenje.

Okupljeni su ispred zgrade sjedišta policije i Euleksa došli u automobilima u koloni i uz sirene. Kapije na ulasku u zgrade suda i policije su zatvorene, a okupljeni čekaju da im se neko obrati.

Nadležni tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova uhapsio je večeras lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića i od suda zatražio određivanje pritvora.

Tužilac kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) saslušao je ranije danas Ivanovića u vezi sa istragom o ratnim zločinima i poslije toga izdao nalog za njegovo hapšenje.

Ivanović je tokom dana dobrovoljno došao u policijsku stanicu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici gdje ga je saslušao tužilac iz KSTK, nakon prethodnog dogovora tužioca i advokata Ivanovića, saopštio je Euleks.

Gradjanska lista “Srbija, demokratija, pravda” saopštila je da Ivanović nije priveden već se kao odgovoran gradjanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu.

“Ipak, nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha i nestabilnosti u cjelokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji”, navodi lista SDP.

Ivanović se sumnjiči za dva teška krivična djela 1999. i 2000. godine.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender