25. 07. 2021.
Srbija i Poljska na otvaranju SP

Srbija i Poljska na otvaranju SP

Srbija i Poljska na otvaranju SP

Srpski odbojkaši će odlukom žrijeba biti smješteni u grupi A, u Vroclavu, sa selekcijom domaćina, Argentinom, Australijom, predstavnikom Afrike i Venecuelom.

Duel Poljske i Srbije sastaće se 30. avgusta na stadionu koji ima kapacitet od 60.000 gledalaca.

Informaciju o otvaranju Svjetskog prvenstva saopštio je Miroslav Pržedpelski, predsjednik Odbojkaške federacije Poljske, na konferenciji za novinare, koja je održana prije svečane ceremonije žrijeba.

Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, Lorenco Bernardi, prvak svijeta sa Italijom i Tomaš Vojtovič, prvak svijeta sa Poljskom, bili su ti koji su odredili sastave grupa prvenstvu koji će se odigrati od 30. avgusta do 21. septembra. Žrijeb je održan u Kongresnoj sali Palate kulture i nauke u Varšavi.

U grupi B, čiji domaćin će biti Katovice, igraće Brazil, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Njemačka, predstavnik Afrike, Južna Koreja i Finska.

U grupi C, u Gdanjsku, naći će se Rusija, Bugarska, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, predstavnik Afrike, Kina, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike.

U grupi D, u Krakovu, igraće Italija, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Iran, Francuska, predstavnik Severne i Centralne Amerike i Belgija.

Posljednji učesnici Svjetskog prvenstva biće poznati u narednih nekoliko mjeseci. Iz Afrike će igrati tri reprezentacije, koje će biti poznate po završetku turnira u Keniji, od 5. do 11. februara, Kamerunu, od 12. do 18. februara, i Tunisu, od 2. do 8. marta.

Iz Sjeverne i Srednje Amerike će igrati pet reprezentacija, koje će biti poznate po završetku 4 kvalifikaciona turnira, od 12. do 26. maja, kao i plej-of turnira, koji će se odigrati od 7. do 13. jula.

Grupa A (Vroclav): Poljska, Argentina, Srbija, Australija, predstavnik Afrike, Venecuela.

Grupa B (Katovice): Brazil, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Njemačka, predstavnik Afrike, Južna Koreja, Finska.

Grupa C (Gdanjsk): Rusija, Bugarska, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, predstavnik Afrike, Kina, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike.

Grupa D (Krakov): Italija, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Iran, Francuska, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Belgija.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender