26. 07. 2021.
Znakovi koji otkrivaju pol djeteta

Znakovi koji otkrivaju pol djeteta

Znakovi koji otkrivaju pol djeteta

Na pol bebe mogu uticati različiti faktori iz životnog okruženja budućih roditelja. Otkrijte sedam pouzdanih pokazatelja za utvrđivanje pola bebe.

Mnoge mame su u prilici da čuju različite teorije i pretpostavke o ranim pokazateljima pola, koji se manifestuju promjenom izgleda trudnice.

Ovakve teorije, ipak, mnogi nazivaju “bapskim pričama”, ali postoje i objektivni pokazatelji iz života koji mogu pomoći roditeljima da ne pogriješe pri odabiru boje za krečenje sobe namjenjene dolazećem djetetu.

Koliko imate godina?

Ukoliko ste zatrudnili nešto kasnije u životu, vjerovatnoća da ćete postati mama djevojčice je daleko veća. Naučnici su utvrdili da žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobijaju djecu ženskog pola, zbog uticaja hormona na žensko tijelo u tom periodu života i kvaliteta spermatozoida.

Naime, tijelo muškaraca starijih od 40 godina proizvode manje spermatozoida koji su zaslužni za rađanje muške djece. Takođe, rjeđi seksualni odnosi dovode do toga da do oplođenja dolazi sredinom plodnih dana, kada se začinju djevojčice.

Da li živite s partnerom?

Jedno istraživanje, u kojem je učestvovalo 86 hiljada roditelja, pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobijaju dječake.

Utvrđeno je da je nešto više od polovine ispitanika koji su živjeli s partnerom (51.1%) na svijet donijelo djecu muškog pola, ali nauka još uvijek nije uspjela da odgovori na pitanje zbog čega je tako.

Da li osjećate mučninu?

Ako mučninu osjećate češće nego što je to bio slučaj s vašim prijateljicama u njihovim trudničkim danima, moguće je da ćete vrlo brzo postati mama jedne djevojčice!

Poređenjem trinaest različitih istraživanja, utvrđeno je da je 55 odsto beba rođenih od strane majki koje su se tokom trudnoće žalile na mučnincu – ženskog pola. Stručnjaci vjeruju da je uzrok mučnine povišen nivo estrogena u krvi.

Živite zajedno manje od godinu dana?

Ako je veza još uvijek svježa i uzbudljiva, veća je vjerovatnoća da ćete uživati u češćem i strastvenijem seksu. Česti seksualni odnosi učiniće spermu lakšom – ovakvi spermatozoidi imaju manje glave i kraće repove, plivaju lakše kroz manje „gostoljubivu“ plodnu sluz, što se, uglavnom, događa na početku i kraju plodnih dana ciklusa. Ovakvi spermatozidi zaduženi su za rađanje dječaka, dok su oni koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni za rađanje djevojčica. Čest seks, dakle, povećava šanse da će se začeće dogoditi u prvim ili posljednjim satima plodnih dana, čime se vjerovatnoća da ćete postati majka dječaka.

Začeli ste bebu tokom zime?

U nekim zemljama, više djevojčica začeto je tokom zimskih mjeseci, dok je veći broj dječaka začet tokom ljeta. Štaviše, ova zanimljivost primjećena je i u životinjskom svijetu, na iznenađenje farmera koji su pratili rođenja svoje stoke.

Objašnjenje za ovaj fenomen moglo bi se naći u bakterijskim infekcijama koje se češće javljaju tokom zime, a spermatozoidi koji daju dječake i muški embrioni su slabiji od ženskih, zbog čega će „zimske“ mame češće dobiti djevojčice.

Da li ste pod stresom?

Statistika je pokazala da se dječaci rađaju za vreme neprekidnog stresa, kao što su ratni periodi. Nauka je ovaj fenomen objasnila povećanjem nivoa testosterona i kortizola usljed dugotrajnog stresa, ali stručnjaci dodaju da je još uvijek previše toga u vezi sa začećem nejasno.

Čime se tata bavi?

Sprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti očevog zaposlenja sa polom djeteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumjeva stresne situacije može kao rezultat dati rađanje djevojčica. Među tatama ženske djece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti…

(ženski kutak)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender