30. 07. 2021.
Dodik-Šiler: Podrška Dejtonskom sporazumu

Dodik-Šiler: Podrška Dejtonskom sporazumu

Dodik-Šiler: Podrška Dejtonskom sporazumu

Govoreći o ispunjavanju uslova za dalji napredak u ovom procesu, Dodik je ponovio da je Srpska dala aktivan i pozitivan odgovor na odluku Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju “Sejdić i Finci protiv BiH” i da podržava uspostavljanje mehanizma koordinacije u oblasti evropskih integracija.

Iz kabineta predsjednika Srpske saopšteno je da je na sastanku bilo riječi i o ekonomskoj saradnji Srpske i Švedske, te pomoći koju švedska Vlada i Švedska agencija za međunarodnu saradnju pružaju Republici Srpskoj.

“U tom smislu, posebno je razgovarano o programu `Čelendž`, odnosno projektu finansijske podrške malim i srednjim preduzećima. Predsjednik Republike podržao je ove aktivnosti i zahvalio za pomoć koju je Vlada Švedske pružala i pruža privredi Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Srpske poželio ambasadoru Švedske dobrodošlicu i uspjeh u radu, te ga je tokom sastanka upoznao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i aktuelnim pitanjima u BiH.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender