25. 07. 2021.
Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Jahorina: U petak konačno otvaranje staze “Skočine”

Olimpijski centar “Jahorina”, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, putem sistema za vještačko osnježavanje intenzivno proizvodi snijeg na najpopularnijoj jahorinskoj ski-stazi “Skočine”, koja bi za skijaše trebalo da bude otvorena u petak, rekao je danas Srni rukovodilac za sport i ski-staze u Centru Miro Kalem.

“Trenutno stanje na Jahorini je dobro. Visina snježnog pokrivača na stazama iznosi 20 centimetara i sve ski-staze su uređene za skijanje u mjeri u kojoj je to moguće u odnosu na tu visinu snijega”, naveo je Kalem.

Prema njegovim riječima, sve staze su obezbijeđene i u toku je postavljanje vertikalne signalizacije.

“Pripadnici Gorske službe spašavanja `Jahorina` i redarske službe svakodnevno su na terenu gdje brinu o bezbjednosti skijaša na ski-stazama”, rekao je Kalem.

On je dodao da su, što se tiče vertikalnog transporta na Jahorini, u pogonu ski-lift i bejbi-lift na Poljicama, šestosjed Poljice, šestosjedi Ogorjelica jedan i Ogorjelica dva i ski-lift Olimpik.

Kalem očekuje da će sljedeći vikend na Jahorinu doći veliki broj skijaša i gostiju, ističući da je Olimpijski centar spreman da ih domaćinski ugosti i poželi dobrodošlicu nizom pratećih interesantnih manifestacija i događaja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender