23. 07. 2021.

Saslušan i Krstimir Pantić

Pantić je u saopštenju naveo da je riječ o nastavku pritiska na Srbe na Kosovu i Meohiji, te da ga je kosovska policija upozorila da će biti priveden, odnosno da će za njim biti raspisana potjernica ukoliko se tokom dana ne javi i da iskaz povodom opužbi da je navodno 8. novembra prošle godine fizički napao jednu osobu u Kosovskoj Mirovici.

“Nakon saslušanja koje je trajalo oko jedan čas, pušten sam iz policijske stanice, jer istražni sudija nije bio u mogućnosti da odluči da li da zatraži moje zadržavanje zbog obaveza u sudu i rečeno mi je da će naknadno biti donesena odluka o tome”, naveo je Pantić.

Pantić, koji je i bivši zamjenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ocijenio je da je riječ o nastavku pritisaka kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji zbog činjenice da se za navodno djelo koje se karakteriše kao fizički napad tereti više od dva mjeseca, a da nijednom nije dobio poziv da se javi policiji kako bi dao iskaz.

“Osoba koja me tereti za napad bila je član antiizbornog štaba u Kosovskoj Mitrovici”, naveo je Pantić.

Pantić ističe da je ta osoba slučaj prijavila Euleksu iako je to, kako kaže, za njega okupatorska misija, a kosovska policija, policija nepriznate države.

“Osoba koja me prijavila za navodni napad nijednom se nije povela mišlju da slučaj prijavi MUP-u Srbije”, rekao je Pantić, dodajući da je riječ o licu koje je radnik opštine Vučitrn i koje je budžet Republike Srbije oštetilo za više miliona dinara, jer je sve vrijeme od 1999. godine primalo platu za visoku stručnu spremu, iako ima samo završenu srednju školu.

Istražni sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici ranije je odredio jednomjesečni pritvor predsjedniku Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender