05. 08. 2021.
Slobodan Popović napustio SDP

Slobodan Popović napustio SDP

Slobodan Popović napustio SDP

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Popović uputio je danas zahtjev banjalučkom Gradskom odboru, Glavnom odboru i Predsjedništvu SDP-a BiH da ga izbriše iz evidencije ove stranke i da podnosi ostavku na mjesto člana Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a BiH.

Popović je izjavio novinarima u Banjaluci da je obavijestio Narodnu skupštinu Srpske da više nije član poslaničkog kluba SDP-a BiH – SDA u parlamentu, te da će do kraja ovog saziva parlamenta djelovati kao nezavisan poslanik.

“Nisam više spreman da dozvolim nikome, pa ni rukovodstvu SDP-a BiH, na čelu sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom, da sa mnom briše pod i da me ponižava intelektualno, ljudski i politički, jer bi u tom slučaju izgubio ono što ima svaki čovjek – samopoštovanje”, istakao je Popović.

On je pojasnio da se na ovaj korak odlučio jer mu je Lagumdžija na sjednici Predsjedništva stranke poručio “da na njega više ne računaju”, dodajući da je bio jedini koji nije pozvan na dva skupa koje je održao SDP BiH, iako je član Predsjedništva, Glavnog odbora i poslanik SDP-a BiH u parlamentu Srpske.

“Vrhunac priče je kada je Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku da se, zbog nepoštivanja odluka Predsjedništva i zbog samovolje, pokrene inicijativa za mojom smjenom na poziciji šefa kluba poslanika SDP-a BiH u parlamentu Srpske”, istakao je Popović.

On je napomenuo da je “kap koja je prelila čašu” to što su unutar stranke, prije nego što je provedena procedura njegove smjene sa pozicije šefa kluba, kružile priče da “pored živog i nesmijenjenog šefa kluba” već postoji drugi šef kluba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender