28. 07. 2021.
Srbi ponovo bježe iz Maglaja

Srbi ponovo bježe iz Maglaja

Srbi ponovo bježe iz Maglaja

Srbi, povratnici u Maglaj, traže pomoć da se isele jer su zabrinuti za svoje porodice zbog muslimanskih ekstremista koji na njih vrše pritisak da prime islam i promijene vjeru.U pismu povratnika, koje je dostavljeno “Večernjim novostima”, navodi se da bošnjaci na perfidan način preostale Srbe pozivaju na tribine, dijele im letke i na druge načine ih zastrašuju svojim porukama.

Jedan od potpisnika pisma Vjekoslav Lazić navodi da je, zbog stalnih pritisaka, morao ponovo da napusti Maglaj i da porodičnu kuću zamijeni podstanarskim domom u Doboju.

“Od povratka u Maglaj govorili su mi da sam agresor, zlikovac, srbočetnik, ratni zločinac. U Centru za socijalni rad direktor Fatima Čičeklić mi je rekla da Srbi kao nacija u BiH ne postoje, već da sam ja bosanac – pravoslavac, a da su oni koji žive u Srbiji Srbijanci, a ne Srbi”, kaže Lazić.

Na internet-portalu “Balkandžije” ovih dana neprestano se emituje snimak Srbina i pravoslavca Saše Žunića iz Zenice koji je u petak, 24. januara u jednoj od tamošnjih džamija primio islam.

Snimak je propraćen “prigodnim” tekstom u kome se čestita Žuniću, ali i onima koji su uticali da donese odluku.

“Danas smo uspjeli i bogatiji smo za još jednog pripadnika islama. Ovo nije samo čestitka Saši, nego i čestitka svim muslimanima, a pogotovo onim momcima koji su radili sa Sašom i ukazali mu na istinu”, objavljeno je na internet portalu “Balkandžije”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender