24. 07. 2021.
Banja Luka: Sve saobraćajnice očišćene

Banja Luka: Sve saobraćajnice očišćene

Banja Luka: Sve saobraćajnice očišćene

Sve saobraćajnice na području grada Banjaluka prohodne su i očišćene, a u toku je detaljnije čišćenje trotoara.

Tehnički direktor preduzeća “Čistoća” Milan Plavšić rekao je Srni da su saobraćajnice i parkinzi u prvom i drugom gradskom području, koje pokriva ovo preduzeće, očišćeni, te da su ekipe na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

Saobraćajnice su očišćenje i na gradskim područjima koje pokriva preduzeće “Eko-euro tim”, u kojem je Srni rečeno da su njihove ekipe na terenu i da rade na proširivanju ulica.

Ekipe “Niskogradnje”, koje čiste naselja Lauš, Kočićev Vijenac, Pobrđe i Srpske toplice, očistile su sve prioritetne saobraćajnice i svi su putni pravci su otvoreni, a trenutno se radi na raščišćavanju trotoara i manjih ulica.

Putevi su prohodni i pročišćeni i na seoskom području, a ekipe za održavanje puteva su na terenu, potvrđeno je Srni u preduzeću “MG Mind” koje pokriva područje mjesnih zajednica Stričići i Pavići, gdje je visina snijega oko 30 centimetara.

Ista visina snijega je i na području seoskih mjesnih zajednica LJubačevo, Krmine, Bočac i Agino selo, gdje su, takođe, putevi očišćeni.

Prema Odluci o komunalnom redu, i građani su dužni da uklanjaju snijeg i led ispred svojih objekata, kao i snijeg i led sa krovova zgrada, posebno ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila.

Vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat u širini najmanje dva metra.

Takođe, zabranjeno je bacanje snijega i leda na slivnike i šahtove, deponovanje snijega i leda u parkove i na zelene površine, kao i sankanje i klizanje na javnim saobraćajnim površinama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender