05. 08. 2021.
Danilović: Dule je i mene kažnjavao kao Bogdanovića

Danilović: Dule je i mene kažnjavao kao Bogdanovića

Danilović: Dule je i mene kažnjavao kao Bogdanovića

Prvi čovjek Partizana bezuslovno je podržao odluku trenera Duška Vujoševića da udalji Bogdana Bogdanovića sa utakmice protiv MZT iz Skoplja.

U izdanju od srede, “Večernje novosti” donose razgovor sa predsednikom Partizana Predragom Danilovićem, koji na tu temu kaže:

“Nema nikakvog slučaja, takve stvari se dešavaju. Zar bi trebalo da tumačim odluku trenera Vujoševića? Nema potrebe. Uopšte ne sumnjam u postojanje razloga zašto je Bogdanovića, čiji potencijali su dobro poznati, a koga plus izuzetno voli, poslao put svlačionice”, rekao je Danilović za “Novosti” i dodao:

“Nije to ni u kakvom ružnom smislu, takvi momenti mogu da se dogode na treningu, utakmicama, ko zna koliko puta. Ko se profesionalno bavio sportom, zna o čemu govorim. Nema potrebe da se digne tolika prašina”.

Da li će Bogdanović igrati protiv Lokomotive iz Kubana?

“To je pitanje za trenera, ali mislim da je riječ o trenutnoj sankciji. Uostalom, možda sve to što se desilo, bude od koristi Bogdanoviću, čak sam ubijeđen u to. Nema potrebe da pričam o njegovom talentu, igračkom iskustvu, potencijalu, vratima koja se otvaraju… Ali, košarkašku vještinu, igrački instinkt ne prate i određene stvari, zasada”.

Prvi čovjek crno-bijelih kaže da je i sam kao igrač, što kod drugih trenera, što kod Vujoševića, trpio slične sankcije kao i Bogdanović.

“Naravno da je bilo toga, dok sam igrao u Italiji, ali i u Partizanu, sa Duletom Vujoševićem. Sve to ide u rok službe i na neki način je normalna stvar”.

Danilović ne krije da je Vujoševićev autoritet na vrhu klupske hijerarhije.

“Naravno. Tako se funkcioniše u svim ozbiljnim klubovima. Na kome je veća odgovornost, odnosno zasluga za sve ono što se (ne)uradi? Pa, na treneru. On bira igrače, on krvnički radi sa njima. Njegove se odluke ne dovode u pitanje, ako si ozbiljan. Ako bi drugačije razmišljao, iza nas ne bi bile sve ove godine uspjeha”.

Nova teška povreda ligamenata koljena, ovog puta ona koju je doživeo Dragan Milosavljević, u velikoj meri poremetila je atmosferu i raspoloženje, ne samo u ekipi Partizana, već i u cijelom klubu. Neraspoložen je i Danilović, ali najavljuje pojačanja i kaže da klub neće odustati od najviših ciljeva.

“Logično da gledamo da što prije dovedemo pojačanja, u najkraćem mogućem roku. Ipak, ne želim da licitiram sa brojem dana. A i znate da nikad nismo dovodili da bi nekog doveli. Da nismo u finansijskoj situaciji u kojoj jesmo, bilo bi drugačije, ovako… Na početku smo se opredijelili za ‘malog’ Daloa, veliki talenat, ali on tek treba da počne da igra košarku”, rekao je Danilović u intervjuu za “Novosti”.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender