04. 08. 2021.
Drulović na klupi Srbije?

Drulović na klupi Srbije?

Drulović na klupi Srbije?

Dok Srbija i dalje čeka svog selektora, Ljubinko Drulović mogao bi da uskoči na to mjesto privremeno.

Fudbalski savez Srbije izgubio je milione evra, dolara, funti, kako god, propuštanjem posljednja dva velika takmičenja, Evropskog prvenstva 2012. i Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Nije Sbije i neće je biti u Ukrajini i Poljskoj, odnosno Brazilu, ali će ipak neke novce zaraditi u narednom periodu.

Ugovaranjem prijateljskih na američkom kontinentu (za sada je poznato da će sa Brazilom igrati 4. juna u Riju ili Sao Paolu), FSS bi mogao da zaradi oko 900.000 dolara, piše “Politika”. I to pod uslovom da se prije meča sa domaćinom Mundijala, 26. i 31. maja, ugovore još dvije utakmice u Njujorku i Čikagu.

Ima mnogo protivnika na raspolaganju…

“Orlovi” će protiv Brazila “glumiti” Hrvatsku, a pretpostavka je da će i druge reprezentacije željeti da se u pripremama za najveći turnir u svetu fudbala odmjere sa ekipom koja po fizionomiji fudbalera, tehničkim i mentalnim kvalitetima, podsjeća na dva “ex-Yu” učesnika Mundijala, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Dodatne prihode, FSS očekuje utoliko što u Čikagu i generalno u SAD postoji mnogo Srba, koji bi svakako iskoristili priliku da uživo odgledaju “orlove”.

Prije toga, već 5. marta, Srbiju očekuje duel sa Republikom Irskom u Dablinu, što će biti prijateljski revanš za meč u Beogradu uoči starta nesrećnih kvalifikacija za Brazil 2014 (0:0, avgust 2012. godine). Reprezentacija Srbije, uprkos najavama sa Terazija da će pitanje selektora uskoro biti rešeno, i dalje nema predvodnika. Dok javnost oprečno piše o mogućnosti da se Siniša Mihajlović vrati na klupu, “Politika” najavljuje da će Drulović predvoditi seniore u Dablinu.

Čovjek koji je za omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio zlato ljetos na EP u Litvaniji trebalo bi da okupi “orlove” pred Dablin, ukoliko do tada Tomislav Karadžić ne bude popunio upražnjeno mjesto na klupi državnog tima. I “Politika” piše o tome da je Mihajlović, za sada, prva Karadžićeva želja.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender