24. 07. 2021.
Luković na pragu Zvezde

Luković na pragu Zvezde

Luković na pragu Zvezde

Kada se činilo da će Aleksandar Luković još jednom ostati Zvezdina neostvarena želja, dogodio se novi, vjerovatno i posljednji veleobrt po pitanju njegovog povratka na “Marakanu”.

Zahvaljujući angažovanju visokih funkcionera “Gasproma”, generalnog sponzora crveno-belih i ruskog Zenita, došlo se na korak do kompromisnog rješenja koje bi trebalo da iskusnog defanzivca dovede u beogradski klub u roku od nekoliko dana.

Čeka se još samo “amin” od generalnog direktora Zenita Maksima Mitrofanova, kako bi Luković napustio pripreme u Izraelu i doputovao u srpsku prestonicu na zaključenje transfera koji toliko žele i on i Zvezda i navijači crveno-belih.

Nije isključeno da 31-godišnji internacionalac, u slučaju konačnog dogovora, doputuje već u petak i zajedno s ekipom Slaviše Stojanovića ode u Sloveniju, mada je realnije da se stručnom štabu javi u ponedjeljak u Portorožu.

A da bi se beskrajna transfer-priča s prizvukom melodrame napokon riješila u korist Crvene zvezde, stvar je morao da “pogura” poslovni partner.

Tokom poslednjih 48 sati obavljeni su razgovori između vođstva NIS “Gaspromnjefta” i sportskog direktora Zenita Ditmara Bajersdorfera. Nijemac je, istovremeno, u stalnom kontaktu s Lukovićem, kako bi se pronašao prihvatljiv način za sporazumni raskid ugovora.

Kao što je odranije poznato, novac je bio jedini kamen spoticanja. Srpski fudbaler je u više navrata izrazio spremnost da se vrati u Zvezdu, ali nije želio da se odrekne većeg dijela zagarantovanih zarada do juna 2014.

S druge strane, u Zenitu nisu bili voljni da isplate toliko para i da mu daju “čiste papire”.

Kada je Luković otišao s Rusima u Dohu činilo se da će sve krenuti neželjenim tokom po Zvezdu, a šanse su još drastičnije pale kad se našao i u avionu za Tel Aviv, gdje je trener Lučano Spaleti poveo ekipu na drugu fazu priprema.

Bio je to, izgleda, signal da se konačno aktivira “ruska veza” i da “Gasprom” pomogne da crveno-beli dobiju kapitalno pojačanje.

Luković je na pragu i ostaje još (samo) da mu izlazna vrata iz Zenita i put ka “Marakani” otvori signal od glavnokomandujućih iz ruskog kluba.

Za svaki slučaj, u Zvezdi kao spremnu alternativu čuvaju Slovenca Dejana Kelhara (29) koji je slobodan igrač poslije raskida ugovora sa azerbejdžanskom Gabalom. Riječ je o reprezentativcu Slovenije kojeg trener Stojanović vrlo dobro poznaje.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender