30. 07. 2021.
Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Vlast u Zagrebu ne usuđuje se da povuče tužbu za genocid

Navodeći da je Srbija spremna da to odmah učini, Nikolić je rekao da u Srbiji politička situacija ne zavisi od toga da li će Beograd odustati od kontratužbe za genocid, dok u Hrvatskoj to nije slučaj.

“Međutim, najbolji predsednik za odnose sa Srbijom, Ivo Josipović, i najbolja vlada u Hrvatskoj se ne usuđuju da povuku tužbu”, kaže Nikolić za RTS.

On je rekao da Hrvatska uslovljava povlačenje tužbe zahtjevima da Srbija pronađe nestale Hrvate i grobnice, te dodao da bi Srbija imala barem 15 zahtjeva prema Hrvatskoj, počevši od masovnih grobnica ubijenih Srba, do vraćanja imovine.

“Srbija i Hrvatska razvijaju najbolje moguće odnose, a hoćemo da se tužimo za genocid. Ili glumimo prijateljstvo ili da se tužimo”, rekao je Nikolić.

Komentarišući pregovore Srbije sa EU, Nikolić je naveo da očekuje da će oni trajati dugo i poslije njegovog predsjedničkog mandata.

“Ne zanosim se time da ću biti predsednik kad uđemo u EU. Mislim da će trajati i neka traju”, rekao je Nikolić, navodeći da će Srbija ispunjavati bez zadrške sve što može da otvori šanse za bolji život u zemlji.

Nikolić je rekao da će u pregovorima sa Briselom biti teških pitanja koja Srbija još nije spremna da riješi, kao na primjer da se otvori za uvoz poljoprivrednh proizvoda iz EU.

“Naš seljak ne može da izdrži takvu konkurenciju, naša država seljaku ne može da daje subvencija koliko može bilo koja država u EU”, naveo je Nikolić, strahujući da srpsko tržište može biti preplavljeno uvoznom jeftinijom hranom lošijeg kvaliteta od one koja se proizvodi u Srbiji.

Nikolić je naveo da smatra da bi srpski narod trebalo da nađe svoje mjesto u Ustavu Crne Gore.

Nikolić je rekao da je predsjednik svih građana, ali da mu nisu sve stranke iste i da će na vanrednim parlamentarnim izborima navijati da pobijedi Srpska napredna stranka, čiji je bio lider.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender