05. 08. 2021.
Prijave za program predškolskog vaspitanja do 10. februara

Prijave za program predškolskog vaspitanja do 10. februara

Prijave za program predškolskog vaspitanja do 10. februara

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović rekla je da ovaj program, već četvrtu godinu zaredom, finansira Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

– Cilj programa je da djeca koja nisu pohađala vrtić dobiju određeno predznanje prije polaska u školu. To su mališani koji ove godine polaze u prvi razred, a koji su rođeni 2007. i 2008. godine. Apelujem na roditelje da se odazovu na ovaj poziv, jer je za djecu veoma korisno da se uključe u predškolske aktivnosti – rekla je Radulovićeva.

Ona je navela da svi zainteresovani roditelji mogu da prijave svoje mališane u upravu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ulici Jovana Dučića 3 svakim radnim danom od osam do 14 časova.

– Program će trajati od trećeg marta do 30. maja i pohađaće ga sva djeca koja se prijave. Program se izvodi u popodnevnim časovima u vrtićima u trajanju od tri sata – istakla je Radulovićeva i dodala da se prošle godine prijavilo oko 500 mališana.

Nataša Cvijanović, načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, kaže da je ministarstvo, u saradnji sa UNICEF-om, obezbijedilo sredstva za ovaj program za 15 opština u Srpskoj.

– Program “Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje” obuhvata 15 opština u RS i namijenjen je za oko 2.000 mališana. Sprovodi ga Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa UNICEF-om, koji je za ovaj projekat izdvojio 231.884 marke, a realizaciju programa povjerio ministarstvu. Vlada je u 2014. godini za ovaj program obezbijedila oko 200.000 KM – rekla je Cvijanovićeva.

Roditelji

Stanovnica naselja Nova varoš Olivera Rodić kaže da će rado upisati svog prvačića u ovaj program.

– Na taj način moj sin će se priviknuti na svakodnevne obaveze i druženje sa vršnjacima, a to će mu dobro doći, s obzirom na to da nije išao u vrtić – rekla je Rodićeva.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender