30. 07. 2021.
RS: Hladnoća odnijela dva života

RS: Hladnoća odnijela dva života

RS: Hladnoća odnijela dva života

Hladnoća i snijeg uzeli su svoj danak u selu Jazovac na području opštine Gradiška gdje je pronađeno beživotno tijelo pedesetogodišnjeg Slobodana Dragića.

Nesrećnog Dragića pronašli su u nedjelju mještani sela koji su odmah o ovoj tragediji obavijestili policiju. Prema prvim informacijama, ustanovljeno je da je smrt nastupila prirodnim putem.

– Prilikom pregleda tijela nisu pronađeni znakovi nasilja. Tijelo Dragića je bilo smrznuto, a uzrok smrti je prestanak rada srca – istakao je ljekar mrtvozornik.

Dragić je druga žrtva u Republici Srpskoj koja je preminula ove zime od posljedica smrzavanja.

U mjestu Pribinić kod Teslića krajem novembra prošle godine pronađeno je tijelo pedesetjednogodišnjeg Ljubomira Ostojića, koji je takođe preminuo od posljedica smrzavanja. Utvrđeno je da se Ostojić kasno noću vraćao kući lokalnim putem koji nije bio očišćen od snijega.

Osim toga što mogu da ugroze zdravlje, a posebno kod hroničnih bolesnika, niske temperature, snijeg i poledica mogu da budu opasni i za vozače. Da stanovnici treba da budu oprezni, upozoravaju i u zimskoj službi “Mrkonjić puteva”.

– Iako redovno čistimo puteve, brzo ih prekrije snijeg pa je neophodna veća opreznost vozača na putevima preko planinskih prevoja – istakli su u “Mrkonjić putevima”.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender