30. 07. 2021.

TOBL domaćin predstavnicima ruskih turističkih agencija

Turistička organizacija grada Banjaluka /TOBL/ danas je domaćin predstavnicima turističkih agencija iz Ruske Federacije koji borave u prvoj višednevnoj posjeti Republici Srpskoj i BiH s ciljem kreiranja turističkih aranžmana.
U saradnji sa Turističkom organizacijom “Kuk” Sarajevo i TOBL-om, 12 ruskih promotera turizma pokazali su veliko interesovanje za grad Banjaluku i Republiku Srpsku sa akcentom na kulturni, tradicionalni, vjerski, banjski i urbani turizam, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Predstavnici turističkih agencija iz Rusije obilaziće danas gradsku zonu i vjerske objekte, a u okviru tradicionalnih srpskih običaja u Domu kulture u selu Piskavica biće im predstavljen način obilježavanja krsne slave.

“Konačno se, nakon višegodišnjih pokušaja i administrativnih prepreka, otvorilo rusko turističko tržište i mogućnost bilateralne saradnje i uzajamne posjete turista iz Rusije u Republiku Srpsku, odnosno, BiH i obrnuto. U skladu s tim uskoro očekujemo i prve organizovane grupe turista iz Ruske Federacije”, rekao je direktor TOBL-a Ostoja Barašin.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender