30. 07. 2021.
Veterani bivše Jugoslavije igraju protiv SSSR 1. februara u Pioniru

Veterani bivše Jugoslavije igraju protiv SSSR 1. februara u Pioniru

Veterani bivše Jugoslavije igraju protiv SSSR 1. februara u Pioniru

Tim će predvoditi legendarni Dino Rađa, uz pomoć Dejana Tomaševića, Milenka Topića, Aramisa Naglića, Žana Tabaka… Biće tu i Predrag Danilović, aktuelni predsjednik Partizana, ali vjerovatno neće igrati, već će podbaciti loptu na ovom meču.

Ovaj tim s klupe će predvoditi niko drugi nego Ranko Žeravica i Mirko Novosel, a suprostaviće se timu zbornaje komande koju će predvoditi Tihonenko, Tarakanov, Derjugin….

Prava je šteta što se 3. februara održava žreb za Svjetsko prvenstvo u košarci u Barseloni, pa selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević ne može da igra na ovom meču.

– Đorđević se javio i rekao da bi rado igrao, ali da se ovaj meč poklapa s odlaskom u Španiju, pa zbog toga neće biti tu. Pozvan je i Vlade Divac, ali je on trenutno u Australiji, gdje se bavi humanitarnim radom. Ali, ukoliko se vrati u Beograd sigurno će biti na utakmici.

– Takođe, pozvani su i Dušan Ivković i Bora Stanković. Ovo je jedan način da im se odužimo za sve što su dali našoj košarci – kaže za Telegraf Siniša Jasnić, predsjednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

On dodaje da će ovoj utakmci prethoditi Ol star meč studenata ex Jugoslavije s vršnjacima iz ostalog dela Evrope.

– Prvi meč će biti duel studenata regionalne ex Yu lige sa studentima iz SSSR-a, Kine, Velike Britanije, a predviđeno je i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima – objašnjava Jasnić.

MOKA STIŽE DA ISPOŠTUJE RUSE, ALI U HOTELU

Kako smo nezvanično saznali, na meču veterana trebalo je da se pojavi i legenda Zoran Moka Slavnić, ali je on to odbio. Samo je poručio da će doći u hotel da pozdravi svoje drugare Ruse, jer u halu Pionir ne dolazi već nekoliko godina.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender