25. 07. 2021.
Nil Armstrong odbio da se nad Biblijom zakune da je bio na Mjesecu

Nil Armstrong odbio da se nad Biblijom zakune da je bio na Mjesecu

Nil Armstrong odbio da se nad Biblijom zakune da je bio na Mjesecu

Dobro štivo za teoretičare zavjera. Astronaut i prvi čovjek koji je kročio na Mjesec Nil Armstrong odbio je da se zakune nad Biblijom da je hodao po Mjesecu. Sve se dogodilo tokom jednog događaja 2011. godine.

Naime, novinar Bart Sarkl zamolio je čuvenog astronauta da stavi ruku na Bibliju i zakune se da je bio na Mjesecu.

– Ako ste zaista šetali po Mjesecu zašto ne biste uradili to – upitao je novinar astronauta.

Međutim, Armstrong je odbio da se zakune i pored upornosti novinara. Sarkl je potom čuvenom kosmonautu ponudio i ček na 5.000 dolara koje bi ovaj mogao da donira u humanitarne svrhe, ali je Armstrong vešto eskivirao cijelu situaciju iako je i tada bio u poznim godinama.

Na kraju je samo rekao novinaru.

– Vi ne zaslužujete da vam odgovorim na pitanje! – odbrusioo je astronaut.

Ovaj video samo će potkrijepiti sumnje da su Amerikanci bili na Mjesecu. Jedna od najčešćih teorija zavjere jeste da je osvajanje Mjeseca zapravo snimljeno u pustinji u Arizoni.

Navodno, NASA je 1967.napravila kopiju površine Meseca, kako bi članovi misije  vježbali kretanje po Zemljinom satelitu.

Navodno, NASA je pomoću 150 kilograma dinamita i oko šest tona mješavine mineralnog đubriva i benzina u pustinji Sinder lejk napravila 354 kratera, koji su kopija mesta na Mjesecu gde su se 20. jula 1969. spustila prva ljudska posada.

Iako su krateri u pustinji Sinder lejk skoro potpuno nestali, fotografije na brojnim internet sajtovima iz nekadašnjeg perioda ponovo su otvorile raspravu o velikoj prevari NASA.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender