30. 07. 2021.

Smijenjeno nekoliko izvršnih direktora u FZO

“To su uglavnom oni direktori koje je Klub poslanika SDS-a spominjao juče u parlamentu Srpske da štite interese firmi iz Sarajeva i Mostara zbog čega su ugroženi pacijenti”, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao da je smjena direktora korak u dobrom pravcu i da u FZO ima još mnogo problema.

“Mora se znati ko je odgovoran za trenutno stanje u Fondu. Svi zajedno treba da brinemo o zdravlju pacijenata u Srpskoj”, dodao je Stevandić.

Fond: Sistematizacija je u pitanju

Određene promjene i smanjenje broja izvršnih direktora u Fondu zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske nemaju nikakve veze sa terminom održavanja sjednice Narodne skupštine, niti sa revizorskim izvještajem za 2012. godinu, niti će bilo koji izvršni direktor biti preraspoređen na drugo radno mjesto zbog navoda koje navodi opozicija, saopšteno je iz ovog fonda.
Reagujući na izjavu poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srske Nenada Stevandića da je u “FZO smijenjena većina izvršnih direktora”, u saopštenju Fonda se navodi da je manji broj sektora i, samim tim izvršnih direktora, predviđen sistematizacijom koja je rađena u protekla dva mjeseca.

“Ova sistematizacija stupa na snagu početkom februara i tada se može konkretnije govoriti o detaljima”, navodi se u saopštenju.

Iz FZO ističu da je cilj sistematizije da se reorganizacijom unaprijedi rad ove institucije i smanje troškovi na platama rukovodećih kadrova, te da se poveća ovlaštenje šefova kancelarija Fonda i poboljša koordinacija Direkcije sa kancelarijama na terenu.

Ministar najavio smjene

Iz Fonda podsjećaju da je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić u decembru prošle godine najavio da će se krajem januara 2014. godine desiti kadrovske promjene u Fondu.

U saopštenju se navodi da su promjene sistematizacije uobičajne aktivnosti koje će se dešavati i ubuduće s ciljem unapređenja efikasnosti rada FZO Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender