28. 07. 2021.

Vučić od Eštonove traži da pomogne u slučaju Olivera Ivanovića

Vučić je rekao da je to zatražio, jer je Eštonova zaslužna za potpisivanje briselskog sporazuma i uspostavljanje većeg povjerenja između Srbije i EU.

On od Euleksa traži jasno objašnjenje i odgovore na neka pitanja, kao na primjer, kako je moguće da Ivanovića terete za nešto što se dogodilo prije 14 godina, kako je moguće da predistražni postupak još nije završen, kako je moguće da neko počini takve zločine a slobodno se kreće po Kosovu, razgovara sa međunarodnim predstavnicima, Albancima, Srbima, a u predvečerje izbora bude uhapšen.

Vučić je naglasio da očekuje da radi mira, stabilnosti i povjerenja Oliver Ivanović bude pušten.

“Ako postoji sumnja da je bilo šta počinio, on je javna ličnost i neće bežati. Danas je teško razgovarati sa Srbima na Kosovu, jer će izgubiti poverenje u institucije koje bi trebalo da im garantuju sigurnost i bezbednost”, istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je ovo najvjerovatnije njegova posljednja konferencija za novinare, s obzirom da su raspisani izbori, te da će neku eventualno održati u slučaju da bude uhapšen neki veliki narko-bos ili se dogodi neko drugo krupno hapšenje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender