24. 07. 2021.
Nisu tražene obustave istrage

Jovičić nezadovoljan pristrasnim odnosom Tužilaštva BiH

“Nemoguće je da nijedan od 1.026 izvještaja koje smo podnijeli nije uzet u razmatranje i da nije kvalitetno i dobro urađen. Takav odnos Tužilaštva BiH nas opterećuje i iritira, ali nas neće spriječiti da i dalje radimo na rasvjetljavanju ratnih zločina”, rekao je Jovićić.

On je napomenuo da Tužilaštvo BiH ne postupa ni prema više od 80 predmeta ratnog zločina koje je podnijela Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ i ocijenio da to ukazuje na pristrasnost tog tužilaštva.

“Apsolutno smo nezadovoljni tim odnosom, ali nastavićemo da pišemo izvještaje i da tražimo informcije od Tužilaštva BiH zbog čega se to ne procesuira”, najavio je Jovičić.

Ministar je rekao novinarima u Bijeljini da potjernica Interpola protiv Nasera Orića još nije došla u MUP Republike Srpske.

Jovičić je ponovio da MUP Srpske postupa po zahtjevima Interpola i da ne postoji razlog da tako ne postupi i u slučaju Orića.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine vodi istragu protiv ratnog komandanta takozvane Armije BiH Nasera Orića, Hakije Meholjića i još trojice Bošnjaka zbog sumnje da su na Petrovdan 1992. godine u mjestima Zalazje i Donji Potočari ubili devet srpskih civila.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobila je zahtjev Interpola Beograd za provjeru Nasera Orića, Nurije Husića, Hakije Meholjića, Amira Mehmedovića i Smaje Mandžića radi raspisivanja međunarodne potjernice zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender