05. 08. 2021.
Kako vam Fejsbuk može uništiti brak ili vezu

Kako vam Fejsbuk može uništiti brak ili vezu

Kako vam Fejsbuk može uništiti brak ili vezu

Istaživanja pokazuju da je krivac za svaki peti razvod Facebook raskidima zbog ove društvene mreže ne zna se ni broja! Međutim, ni Twitter nije ništa manje poguban. Virtuelni svijet u nama budi crva ljubomore i sumnje, što zaista može da nas dovede do lošeg ishoda.

Ako niste znalac i nemate previše živaca da analizirate sve Facebook opcije, crno vam se piše. Ova društvena mreža je prema početnim podešavanjima (po defaultu) isuviše otvorena.

Svako među vašim prijateljima može da vam vidi apsolutno sve! I to ne samo statuse, postove, muziku ili fotografije, što zapravo i želite da podijelite sa svima, već i one stvari za koje ste bili ubijeđeni da su potpuno privatne, kao što su “pejdževi”, pa čak i pojedine otvorene grupe.

Nažalost, ako “lajkujete” nekoj seksi cici razgolićene fotografije s ljetovanja ili nekom zgodnom macanu teretanom komentarišete nabildovane mišiće, vaša bolja polovina to može da vidi na “thickeru”, onoj maloj pokretnoj tračici s desne strane, koja vas obavještava o tome ko šta radi i koliko je aktivan. Isto tako, mogu da isprate i za koji “event” ste prihvatili pozivnicu, pa čak i ako namjeravate da voljenu osobu slažete da ćete večeras zaglaviti na poslu.

Srećom, vaš partner ili partnerka to mogu da vide samo ako su online u istom trenutku kao i vi, jer ove informacijom vremenom “iscure” i postanu nevidljive, tako što ih pregaze aktuelnije stvari.

Međutim, ako osoba nema mnogo aktivnih prijatelja, vrlo vjerovatno će joj to ostati vidljivo na “tajmlajnu” sve dok se i sama ne uloguje. Takođe, opcija “bliski prijatelj” (close friend) je mač sa dvije oštrice, jer voljenoj osobi stiže notifikacija za svaki vaš lajk, komentar ili post.

Vi imate mogućnost da u podešavanjima namjestite šta će ko od vaših prijatelja da vidi, ali trebaće vam sati i sati dok ne provalite kako koja od opcija radi.

Sa Twitterom stvari stoje nešto drugačije, ali ne mnogo, jer je “špijunaža” užasno laka!

Ako vaš partner ima profil na ovoj društvenoj mreži, otvorite ga i idite na “Favorites”, kako biste videli šta je ta osoba “fejvovala”. Tu može da se nađe zaista sve i svašta. Takođe, možete pogledati i sa kim je ulazio u interakcije, samo pazite da se poprilično ne iznenadite.

U zavisnosti od omiljenih tviteraša  odnosno Twitter profila,  možete provaliti da li se vaš dragi loži na seks-bombe sumnjivog morala, prati svaki korak nekog teroriste ili je prema vašem mišljenju obožavalac nekog ludaka.

Najveće iskušenje za vašu ljubomoru svakako predstavljaju privatne poruke u sandučićima. Ako niste haker, do njih ne možete doći putem svojih naloga ni na Facebook ni na Twitteru.

No, šta ako ste kao mlad i do daske zaljubljeni par na početku veze naivno i s puno povjerenja razmijenili šifre za logovanje? Sigurno ste se zapitali šta vam je to trebalo u životu… Ne zna se samo da li je gore to što voljena osoba može da zaviri u vaša pisanija ili što vi možete u njena?

Ako ste bili pametni, svoju šifru mudro čuvate za sebe. Međutim, da li biste mogli da odolite i da ne zavirite u inbox Facebooka ili DM na Twitteru, ako bi vaš partner ili partnerka zaboravili da se izloguju sa vašeg kompjutera?

Razmislite dobro, ako voljena osoba razmjenjuje privatne poruke baš onakve kakve i vi šaljete svojoj simpatiji iz srednje škole ili nekome s posla – možda je bolje da ne otvarate!

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender