26. 07. 2021.

Ministarstvo prosvjete: Nastava u prostorijama Islamske zajednice nije po zakonu

Iz Ministarstva navode da je time narušena i pedagoško-socijalna komponenta vaspitno-obrazovnog rada, a upitna je i bezbjednost djece, kao i higijenski uslovi za odvijanje ovog obrazovnog procesa.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje i neslaganje što su roditelji bošnjačke djece odlučili da njihova djeca ne nastave formalno obrazovanje u Konjević Polju u Područnom odjeljenju Osnovne škole “Petar kočić”.

Osnovna škola “Petar Kočić” Kravica kod Bratunca zaprimila je zahtjev Osnovne škole “Vladislav Skarić” iz Sarajeva za prevodnice bošnjačke djece koja ne pohađaju nastavu u Konjević Polju.

Rukovodstvo Osnovne škole “Petar Kočić” razmotriće ovaj zahtjev i postupiti u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske, dodaje se u saopštenju resornog ministarstva.

Stotinjak učenika iz bratunačkog mjesta Konjević Polje, koji od septembra prošle godine bojkotuju nastavu, u srijedu, 29. januara, krenuli su na instruktivnu nastavu u adaptiranim učionicama u objektu Islamske vjerske zajednice u milićkom naselju Nova Kasaba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender