30. 07. 2021.

Pali dileri u Hercegovini

U velikoj međunarodnoj akciji na suzbijanju organizovane grupe narko-dilera u petak je na području RS uhapšeno više osoba, a zaplijenjeno je oko 70 kilograma skanka.

“Nezavisne” saznaju da su uhapšeni Dragan Slijepčević, Zdravko Rončević i Dragan Doderović, svi sa područja Nevesinja.

Uhapšeni su i Aleksandar Međedović, Puniša Nikolić i Danilo Božović, koji su državljani Crne Gore.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” pojedini pretresi objekata u vlasništvu osumnjičenih nisu bili završeni, pa nije bilo moguće saznati više detalja o ovoj akciji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je i na području Gacka trebalo da uhapsi više osoba, ali njihov identitet nije potvrđen.

Akcija je sprovođena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u njoj je glavnu riječ vodio MUP RS, odnosno pripadnici Uprave Kriminalističke policije.

U akciji je učestvovalo i više policijskih agencija iz regiona, među kojima i Crne Gore, gdje je takođe bilo privođenja dilera.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi naveo je u petak da su uhapšeni odranije poznati policiji po izvršenju teških krivičnih djela, među kojima je i pokušaj ubistva.

On je objasnio da je akcijom razbijena dobro organizovana grupa koja je praćena unazad nekoliko mjeseci.

“Radi se o dobro organizovanoj grupi koja se bavila kupovinom i transportom droge preko granica Crne Gore i BiH, odnosno RS. Svaki od osumnjičenih imao je svoju ulogu u transportu droge i njenoj prodaji krajnjim korisnicima.

Nakon hapšenja osumnjičeni će biti sprovedeni na kriminalističku obradu poslije koje će biti odlučeno ko će od njih biti sproveden u Tužilaštvo BiH na dalje saslušanje”, objasnio je izvor blizak istrazi.

Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je “Nezavisnim” u petak da je ova velika međunarodna akcija usmjerena na borbu protiv rasturanja narkotika.

Jovičić je novinarima u Bijeljini rekao da su u akciju, osim MUP-a RS, uključene policije više zemalja.

“Zaplijenjena je veća količina narkotika, a detalji će biti poznati tokom dana”, rekao je Jovičić.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender