05. 08. 2021.
Cvijanović: Moguća blokada zajedničkih institucija

Cvijanović: Moguća blokada zajedničkih institucija

Cvijanović: Moguća blokada zajedničkih institucija

“To su određena neprincipijelna ponašanja, jer kad god se nešto desi na strani Republike Srpske nastanu burna reagovanja u Federaciji, a kada ovakve stvari rade bošnjački političari, onda se očekuje da to prođe nekažnjeno”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se svugdje moraju primjenjivati isti standardi.

“Postoje razni načini da se ne učestvuje u radu zajedničkih organa. Ako tako odluče predstavnici iz Republike Srpske, tako će i biti. Mislim da tu nema nikakvih podijeljenih mišljenja i svi iz Republike Srpske sigurno će postupiti na isti način”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Vlada Republike Srpske ima negativan stav prema Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Cvijanovićeva je naglasila da zakoni koji se donose u Parlamentarnoj skupštini BiH moraju da imaju apsolutnu podršku predstavnika iz Republike Srpske, što se u ovom slučaju ne dešava, pa neće biti ni zakona.

“Vlada Srpske je razmatrala informaciju koja se odnosi na donošenje ovog zakona na nivou BiH, uvažila mišljenje koje je prethodno dalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je negativno, smatrajući da nema potrebe da se na taj način donosi zakon, jer odjeljenja koja su predviđena tim zakonom već postoje u MUP-u, a iskazano je i nezadovoljstvo kada je riječ o učesnicima iz Republike Srpske u raznim predstavljanjima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Poslanici iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izrazili su ranije protivljenje Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, kojim se predviđa da finansijsko-obavještajno odjeljenje Agencije za istrage i zaštitu BiH preraste u posebnu agenciju pod okriljem Ministarstva bezbjednosti BiH.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender