28. 07. 2021.
Inspektorima produžen pritvor

Inspektorima produžen pritvor

“Maestral”: Mjere pritvora za sedam lica

Akciju su realizovale policijske agencije iz Republike Srpske i Federacije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, među kojima ima i državljana Crne Gore, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svjedoke ili saučesnike, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti kazneno djelo.

Za šest osumnjičenih biće predložene mjere zabrane koje predviđaju zabranu napuštanja mjesta boravka, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku upravu.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

Prilikom realizacije akcije “Maestral”, ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa policijom i pravosuđem Crne Gore i Austrije, što pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH, da se suprotstave međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama koje vrše krijumčarenje velikih količina narkotika.

Pripadnici MUP-a Srpske su, u saradnji sa policijom kantonalnih MUP-ova u FBiH, u akciji “Maestral” zaplijenili oko 67,5 kilograma skanka i uhapsili 13 državljana BiH i Crne Gore.

Zaplijenjena količina skanka, na ilegalnom narko-tržištu predstavljala bi oko 67.000 pojedinačnih doza, te dostiže cijenu od nekoliko stotina hiljada KM.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender