24. 07. 2021.
Odgođena naplata poreza banjalučkim klubovima

Odgođena naplata poreza banjalučkim klubovima

Odgođena naplata poreza banjalučkim klubovima

Ministar finansija Zoran Tegeltija ovlašćen je da donese rješenje, kojim se ovim klubovima odobrava privremeno odgađanje plaćanja poreskih obaveza do 31. decembar 2014. godine.

U FK Borcu, koji na ime poreskih obaveza duguje oko 8.200.000 maraka, sa olakšanjem su primili odluku Vlade RS.

– Zahvalni smo Vladi Republike Srpske što nam je ovaj način omogućila da radimo normalno u 2014. godini. Međutim, za naš problem, a vjerujem i slične probleme u drugim sportskim klubovima, koji su dužni u ovom trenutku mora se naći trajno rješenje. Naime, svima je jasno da je ovaj dug praktično nenaplativ – izjavio je direktor Borca Stanoje Štrbac.

Rukometni klub Borac m:tel duguje oko 280.000 maraka na ime poreskih obaveza, a odluku Vlade Republike Srpske su dočekali sa zahvalnošću i odobravanjem. U Upravi se nadaju da će klub u narednom periodu početi normalno da funkcioniše.

– Najvažnije je da će narednim danima naš račun biti rasterećen bar od Poreske uprave čija su potraživanja najveća. Međutim, račun će nam i dalje ostati u blokadi od strane našeg bivšeg rukometaša Davorina Prskala i nekadašnjeg trenera Dragana Marković.

Sa Markovićem smo razgovarali i on je obećao da će pomoći klubu, odnosno da će povući blokadu do daljeg. Ostaje nam da riješimo problem sa Prskalom. Sada je na svima nama u klupskoj Upravi da u narednom periodu radimo što bolje, pokušamo obezbijediti priliv što većih novčanih sredstava i da klub konačno počne normalno funkcionisati – istakao je vršilac dužnosti direktora Rukometnog kluba Borac m:tel Nebojša Golić.

Malene

U ŽKK Mladi Krajišnik su takođe zadovoljni odlukom Vlade RS da im se odgodi plaćanje 330.000 maraka poreza.

– Zahvalni smo Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koje je podnijelo prijedlog da se klubovima odgodi naplata poreza. U isto vrijeme želimo da zahvalimo i Vladi Republike Srpske koja je imala razumijevanja za probleme u kojima se nalazimo. U narednom periodu bi trebalo da se pronađe rješenje kako bi se ovaj problem trajno riješio.

Račun će nam i dalje ostati blokiran zbog potraživanja nekadašnjeg trenera Zoran Mikeša i biše košarkašice Dragoslave Žakule Mikeš. Ipak, vjerujem da ćemo sa njima uspjeti da napravimo sporazum o otplati duga – istakao je generalni menadžer “malenih” Brane Čovičković.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender