03. 08. 2021.
Poskupili karte bez odobrenja grada

Poskupili karte bez odobrenja grada

Poskupili karte bez odobrenja grada

Autoprevoznik “Rale turs” na svoju ruku je poskupio mjesečne karte na linijama 10, 13, 17 i 32 za iznos od sedam do 19,50 KM od kada je na snazi novi red vožnje, a pri tom nije tražio ni dobio odobrenje od Gradske uprave.

Tvrdi to direktor Fabrike obuće “Bema” Marinko Umičević i kaže da ovo preduzeće svaki mjesec kupuje mjesečne karte svim zaposlenima, koji koriste javni prevoz.

– Zbog poskupljenja karata dosad smo izgubili nekoliko hiljada maraka. Prevoznik “Rale turs” uveo je doplatne karte na ranije cijene karata koje koštaju između sedam i 19,50 KM. Tako su primorali putnike da, ukoliko hoće da koriste istu liniju, moraju da plate doplatnu kartu. Pri tom, naravno, nemaju nikakvu dozvolu od gradskih vlasti za ova poskupljenja. Siguran sam da taj novac koji smo dali za doplatu nećemo dobiti nazad – rekao je Umičević.

On je dodao da bi gradske vlasti trebalo da sankcionišu ovog prevoznika i da mu oduzmu linije za primjer drugima, da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

– To je sramota i odraz stanja u društvu koji pokazuje da svako može da radi šta hoće samo da lako dođe do para iz tuđeg džepa – ogorčen je Umičević.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da Gradska uprava nije odobrila nijednom autoprevozniku da poveća cijene svojih usluga.

– Razgovarali smo sa ljudima iz preduzeća “Rale turs” i oni su potvrdili da su naplaćivali višu cijenu mjesečne karte, ali da je to cijena zajedničke karte, koja vrijedi za sve linije. Opomenuli smo ih da građani zajedničku kartu mogu da kupe isključivo ako to žele. Dobili smo obećanje da se to više neće ponavljati, a mi ćemo dalje pratiti rad gradskog prevoza – rekao je Novaković.

Direktor preduzeća “Rale turs” Milorad Railić potvrdio je da postoje doplatne karte koje koštaju 13 maraka, ali da je to u skladu sa cjenovnikom.

– U posljednja dva mjeseca doplatne karte su lijepljene na postojeće mjesečne karte radi lakše evidencije, ali te markice ne naplaćujemo – rekao je Railić.

Kooperacija

“Rale turs” je i prije stupanja na snagu novog reda vožnje bio u kooperaciji sa “Autoprevozom”.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender