30. 07. 2021.

Kesić: Zaključci u interesu očuvanja Republike Srpske

“SNSD ima stav da ne treba fizički da se blokiraju bilo koje institucije, a na tom razgovoru SNSD, kao i zaključci koji će biti doneseni, biće na strani Srpske, što su ova stranka i predsjednik Milorad Dodik već do sada i pokazivali”, rekao je Kesić novinarima u Banjaluci.

Govoreći o izovzu mlijeka na tržište EU Kesić je izjavio da je mnogo urađeno, te da je opredijeljenost resornog ministarstva Srpske i SNSD-a da se potpuno izvrše sve obaveze koje traže inspektori Kancelarije EU za hranu i veterinarstvo /FVO/.

Kesić je istakao da će nedostaci koji budu navedeni u izvještaju FVO inspekcije biti otklonjeni i da će BiH u njihovom narednom dolasku dobiti zeleno svjetlo za izvoz mlijeka na tržište EU.

On je na konferenciji za novinare rekao da se optimizam kod proizvođača i prerađivača mlijeka u Srpskoj temeljio na pozitivnim komentarima evropskih inspektora u vezi sa onim što su vidjeli na terenu.

“Ti komentari bili su vrlo pozitivni, a ono što se nije moglo vidjeti, a što predstavlja veliki problem, jeste jedna institucija na nivou BiH – Agencija za identifikaciju životinja, koja je u sastavu Ureda za vetereinarstvo kojim rukovodi kadar SDS-a”, rekao je Kesić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Delegacija Kancelarije EU za hranu i veterinarstvo /FVO/ verifikovala je da su nadležne institucije u BiH uložile značajne napore i provele značajne aktivnosti da bi se ispunili standardi i kriterijumi koje FVO zahtijeva u vezi sa izvozom mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender