24. 07. 2021.
Moderne veze donose moderna pravila

Moderne veze donose moderna pravila

Moderne veze donose moderna pravila

S razvojem informatičke ere nastale su mnoge promjene u životima ljudi, a naročito muško-ženskim odnosima koji su pretrpjeli dosta. Fejsbuk, Tviter, Viber, Instagram kao i konstantno surfovanje po internetu u potpunosti su promjenili način upoznavanja, muvanja i zavođenja među polovima.

Ukoliko su vas svi ti noviteti zbunili do te mjere da više ni sami ne znate kako da se postavite, vrijeme je da se informišete i saznate koja su to moderna pravila zamijenila ona dobra, ali stara.

v1

Ako muškarac pozove, žene plaćaju

Prije se očekivalo da muškarac plati račun, kasnije se taj isti račun dijelio, a u današnje vrijeme je stvar otišla korak dalje. Istraživanja pokazuju da je 41 odsto žena spremno da plati račun kada ih muškarac pozove na sastanak.

Potrebno je 15 minuta

Ako ima hemije – ima je, ako nema – nema, a da to ustanovite ne treba vam duže od 15 minuta. Jednak broj muškaraca i žena, njih 31 odsto, reklo je da im je upravo 15 minuta dovoljno da shvate vodi li nečemu taj dejt ili je u pitanju totalni promašaj. Ali, bez brige, samo 12 procenata njih kaže da bi ustalo i otišlo sa lošeg sastanka, tako da su male šanse da ćete se naći u neprijatnoj situaciji.

Iskrenost je najbolja opcija

Ako vam se ne sviđa osoba sa kojom ste na sastanku – recite joj. Čak 52 odsto ispitanika složilo se s time da je bolje odmah saznati ako stvar ne funkcioniše, nego gajiti lažnu nadu. Naravno, postoje razni načini na koje to možete da kažete, a većina ispitanika preferira onaj nježniji.

Treba pričekati

Iako nas brzina svega oko nas tjera da što brže uskočimo u krevet s novom osobom, 80 procenata ispitanika kaže da je još uvijek bolje pričekati sa seksom. Definitivno ne na prvom dejtu, a svaki sljedeći na kojem nema seksa povećava šanse da ćete ući u kvalitetnu vezu.

v3

Javljanje nakon sastanka

Prije se govorilo da bi trebalo čekati nekoliko dana, ali žene se s time ne slažu. Čak 48 odsto njih voli da se javi muškarcu unutar 48 sati, a muškarci su još uvijek za onu opciju “teško uhvatljivi”. Oni smatraju da je bolje sačekati i do tri dana, barem to tvrdi njih 68 odsto, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender