28. 07. 2021.
Otvoreni “Dani zime na Kozari”

Otvoreni “Dani zime na Kozari”

Otvoreni “Dani zime na Kozari”

U sportskim takmičenjima učestvuje osam, a u takmičenju u pripremanju kotlića devet ekipa, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Kostajnice i Bijeljine.

“Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske tradicionalno učestvuje u podršci manifestaciji `Dani zime na Kozari` i činiće to i ubuduće”, rekla je Ibrišagić-Hrstić na otvaranju manifestacije koja se na Mrakovici održava osmu godinu zaredom.

Ona je navela da je ovo ministarstvo lani sa 30.000 KM podržalo projekte Turističke organizacije grada Prijedora i Nacionalnog parka “Kozara”, podsjećajući da je 2009. godine izdvojilo 50.000 KM za osnježavanje ski-staze na ovoj planini.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić poželjela je dobrodošlicu i dobru zabavu gostima, dobre rezultate takmičarima i uživanje na planini svim ljubiteljima prirode.

“Raduje me što iz godine u godinu imamo više turističkih organizacija, grupa, sportista i ljubitelja kuvanja. Ovdje su i gosti iz Semberije i to je znak da postajemo prepoznatljivi u cijeloj Republici Srpskoj i da ćemo trajati i narednih godina”, poručila je Rešićeva.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da su “Dani zime na Kozari” privredno-turistička manifestacija za sve koji vole čist vazduh, šetnju i prirodne ljepote.

“Do sad se smatralo da je turizam nešto rekreativno, međutim to je grana sa ogromnim prihodima u svijetu i zato želimo da bude jedna od okosnica i našeg razvoja. U strategiji razvoja grada Prijedora treći prioritet su turizam i ekologija jer smatramo da turizam može gradu donijeti ogroman prihod”, naveo je Pavić.

On je izrazio zadovoljstvo što u “Danima zime na Kozari” učestvuju sve potkozarske lokalne zajednica zajedno sa Vladom Republike Srpske.

“Kozara ne smije biti bez ljudi. U Kozaru treba i dalje ulagati, graditi vikend naselja na određenim područjima, ali prvo oživjeti omladinski centar Benkovac i obogatiti ga sadržajima društvenog i državnog značaja”, dodao je Pavić.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić, koja je i zvanično otvorila osme “Dane zime na Kozari”, rekla je da je ovu manifestaciju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske podržalo sa 5.000 KM, a Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske sa 2.000 KM.

“U organizaciji su učestvovali i Odred izviđača `Doktor Mladen Stojanović` Prijedor, Centar za socijalni rad Prijedor, Udruženje `Promotur`, Klub ekstremnih sportova `Albatros` i Planinarsko-skijaško društvo `LJubijski rudar`”, navela je Ganićeva.

Otvaranju “Dana zime na Kozari”, kojim prisustvuju načelnici više potkozarskih opština, prethodilo je polaganje vijenaca žrtvama palim na Kozari.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender