30. 07. 2021.
Pomjeren šleper, put prohodan, vojska čisti snijeg

Pomjeren šleper, put prohodan, vojska čisti snijeg

Pomjeren šleper, put prohodan, vojska čisti snijeg

Voda i hrana dopremljeni su svim putnicima iz kolone.

Sa te lokacije 26 automobila, autobus, pet šlepera i dva mala kamiona, su krenuli ka Subotici, rečeno je u centru Sektora MUP za vanredne situacijue, koji su danas obišli ministar saobraćaja Antić i državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.

Na auto-putu kod OMV pumpe, kod Bačke Topole, u pratnji Žandarmerije i mašine za čišćenje snijega – grejdera ka Novom Sadu je u dvije grupe propušteno 15 automobila, pet kombija i autobus.

Bugarski šleper, koji je i pored zabrane sinoć u kasnim satima ušao na lokalni put Bačka Topola – Subotica, prevrnuo se, izazvavši kolonu u kojoj je bilo oko 100 vozila.

Vatrogasno-spasilačke ekipe tokom jutra evakuisale su 38 osoba koje su potom zbrinute u prostorijama Crvenog krsta u Bačkoj Topoli, istakli su predstavnici Sektora MUP-a za vanredne situacije.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je ranije danas da je potpuna zabrana saobraćaja još uvek na snazi na putu Beograd – Zrenjanin.

“Bez obzira na najavljeno poboljšanje vremenskih prilika zabrana saobraćaja na najugroženijim putevima će ostati na snazi, a građani ne treba da gledaju u nebo već moraju da slušaju obaveštenja iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) prije nego se odluče da krenu na put”, rekao je Antić.

Regionalni put između Bačke Topole i Subotice je prohodan, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Vanja Vukić.

Vojska i danas raščišćava puteve

s1f11

Krivokapić je rekao i da su pripadnici petog bataljaona Vojne policije, u toku noći i današnjeg dana, angažovani kao pomoć žandarmeriji u blokiranju putnih pravaca, na kojima vozila ne smijju da se kreću.

Putari subotičkog preduzeća “Vojput” radili su i po 40 sati bez prekida ne želeći da napuste svoje radno mjesto i probijajući puteve za evakuaciju ljudi zarobljenih na putevima usljed sniježnih smetova u Vojvodini, izjavio je Tanjugu izvršni direktor te kompanije Ivan Sudarević.

Sudarević je istakao da je dotur goriva ka građevinskim mašinama koje učestvuju čišhenju zavejanih dionica izuzetno otežan, a da su putari čini nadljudske napore radeći bez prekida jer nije bilo mogućnosti da ih neko zameni. “Iako gorivo nije moglo da dođe do ljudi, putari su juče nastavili da rade i nisu htjeli da napuste ta mjesta gde su otvarali za puteve evakuacije, dovodeći sebe u opasnost jer su ostajali bez goriva u mašinama, a samim tim i mogućnosti da se griju”, rekao je Sudarević.

On je podvukao da su njihovi zaposleni putari, a ne spasioci, i da su u skladu s tim i opremljeni, i odao im priznanje zbog svih napora na raskopavanju puteva kako bi se omogućio pristup ljudima koji su bili zarobljeni.

(RTS, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender