25. 07. 2021.
Prevrnuo se šleper, novi zastoj

Prevrnuo se šleper, novi zastoj

Prevrnuo se šleper, novi zastoj

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na autoputu Novi Sad-Subotica kod Feketića i da se radi na tome da danas budu deblokirana sva vozila.

Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu M22 Bačka Topola – Subotica i napravio zastoj i u koloni je još 50-ak vozila.

Jedan broj putnika je evakuisan, a zbrinuti su i oni koji nisu željeli da napuste vozila, rekao je Nikolić Tanjugu.

Nikolić je rekao da se na putu M22 očekuje teska mehanizacija koja će skloniti šleper s puta kako bi zarobljeni mogli da nastave put.

Nikolić je rekao da kod Feketića ima još 40 blokiranih vozila.

“Plan za danas je da osposobi put Novi Sad – Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, treba izdržati još danas jer se za sutra očekuje slabljenje vjetra i on je apelovao na vozače i danas da ne kreću na put.

On je rekao da je juče bilo slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani, da su ljudi brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gde ima vrijedne robe.

Nikolić je rekao da je juče bilo problema kod Zrenjanina zbog izuzetno jakog vjetra koji je onemogućavao dolazak do zarobljenih.

“Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nisu doživjeli, ovako jak vjetar i snijeg na putu”, rekao je Nikolić.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender