04. 08. 2021.
Boris Tadić napustio DS

Boris Tadić napustio DS

Tadić: Izlazim na izbore

On je u emisiji “Stav Srbije” na Prvoj TV rekao da na izbore izlazi prije svega s ljudima iz DS koji su prethodnih osam godina podržavali njegovu politiku i s građanima koji su za tu politiku glasali.

O tome da li će i s kim eventulano praviti koalicionu listu razgovori još nisu završeni, dodao je Tadić.

Negirao je da je pravio bilo kakav dogovor o cjepanju DS sa Aleksandrom Vučićem ili da su ljudi iz krugova bliskih vicepremijeru znali za odlazak Tadića iz stranke prije nego oni u DS-u.

“To je apsolutna besmislica i laž. Niko nije znao da ću izaći iz DS dvadeset minuta pre nego što sam izašao na konferenciju za novinare”, izričit je bio Tadić, dodajući da je prije nekoliko mjeseci razgovarao sa Vučićem, ali da tema nisu bili izbori, već šta učiniti sa zemljom.

Tadić je rekao da se proteklih godinu i po dana  jedino nije sretao sa Tomislavom Nikolićem jer, on, kako je rekao, za to nije izrazio želju, ali je ponovio da nema nikakav dogovor ni sa Vučićem ni sa Dačićem, uz opasku da su “beskarajno naivni svi koji misle da se sa Vučićem može postići takav dogovor”.

“To je moguće samo onda kada dođe vreme za dogovor. Ne kažem da sam za veliku koaliciju. Ako SNS nastavi ovakvu politiku u medijama, ako ne bude smatrala da su pitanja prosvete i kulture presudna, ako se ne bude bavila time kakva treba da bude investiciona strategija u budućnosti – onda nisam za to.”

Ističući da je njegov jedini razlog za bavljenje politikom da doprinese rješavanju temeljnih problema Srbije, Tadić je rekao i da ga u budućoj vladi ne zanima nijedno mjesto te da neka nikakav dogovor o formiranju vlade.

“Smatram da mora ponovo da nastane politička organizacija na koju liči DS proteklih godina. Bez takve organizacije nema ni demokratije ni stabilnosti”, rekao je Tadić naglasivši da sada nema vremena za pravljenje nove stranke.

Stranka mu je u planu nakon izbora, a o nazivu koalicije s kojom bi izašao na izbore u martu, kaže, još nije odlučeno, s obzirom da je razgovore sa potencijalnim partnerima počeo tek sada, “a ne onda kada su to javili mediji”.

Upitan da li će mu partner biti Mlađan Dinkić, Tadić je rekao da mu se lider URS obratio poslednjih dana, ali da ništa o tome ne želi da komentariše dok ne odgovori nejprije njemu, dok je odbijanje poziva na saradnju Čedorima Jovanovića ocijenio kao politički legitimno, istakavši da lider LDP ima puno pravo na takav stav, ali da nema pravo na uvredljiv ton.

On je, međutim, dodao da nijednog trenutka nije razmišljao o koaliciji sa Jovanovićem, jer je Jovanović takav stav i ranije iznosio.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender