25. 07. 2021.
Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Banjalučki aerodrom koristi dvadesetak putnika dnevno

Direktor preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Miroslav Janjić rekao je Srni da je od početka 2014. godine do 29. januara ovom linijom iz Beograda doputovalo 485 putnika ili u prosjeku 17 putnika po letu, a iz Banjaluke otišlo njih 563 ili 20 putnika po letu.

On je naveo da je u decembru 2013. i januaru ove godine bilo 2.326 putnika.

Prema njegovim riječima, na liniji Beograd – Banjaluka – Beograd saobraća avion tipa “ATR72” kompanije “Er Srbija” sa 64 sjedišta.

Janjić je rekao da cijene karata variraju i da na njih utiče popunjenost u avionu. “Avio-karte na relaciji Beograd – Banjaluka – Beograd srpskog avioprevoznika `Er Srbija` putnici mogu kupiti u banjalučkoj turističkoj agenciji `ARS turs”, rekao je Janjić.

Najniža cijena povratne karte je 198 KM, a karte u jednom pravcu 131 KM.

“Danas počinje akcija aviokompanije `Er Srbija`, prema kojoj je cijena povratne karte 178 KM ukoliko putnik kupi kartu najmanje tri dana prije leta, a povratak je za najmanje sedam”, dodao je Janjić.

On je naveo da avion na ovoj relaciji nije polijetao i slijetao jedino u slučaju loših vremenskih uslova, te da od uvođenja ove aviolinije nije bilo problema prilikom polijetanja i slijetanja.

Avion “Er Srbije” na banjalučki aerodrom svaki dan dolazi u 14.55, a za Beograd leti u 15.25 časova.

“Osim aviolinije za Beograd, trenutno imamo redovnu liniju Banjaluka – Cirih -Banjaluka četiri puta sedmično, a prevoznik je domaći `BH erlajns` sa kojim imamo odličnu saradnju”, kaže Janjić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender