23. 07. 2021.

Cvijanovićeva: SDS sluđena stranka! Bosić: Premijerka nije kvalifikovana!

Komentarišući posljednje medijske istupe lidera SDS-a Mladena Bosića, koji tvrdi da nema potrebe za zajedničkim sastankom predstavnika vlasti u Srpskoj i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u vezi sa slučajem “Naser Orić”, Cvijanovićeva je ocijenila da Bosić na takav sastanak uopšte nije ni pozvan.

Bosić odgovara da takav istup Cvijanovićeve potvrđuje tezu da premijerka nije kvalifikovana za funkciju koju obavlja  i da zbog toga pokušava da teškim riječima diskvalifikuje SDS.

Ošinula je premijerka po SDS-u nakon što je lider te partije riješio da ne ide na sastanak kod predsjednika Republike Srpske, a u vezi sa podrškom koju je Naser Orić dobio od vodećih političkih lidera u Federaciji. SDS ne razumije većinu procesa koji se dešavaju u Republici Srpskoj i BiH, prave političku galamu i dreku ni zbog čega, te izostaje njihov stav onda kada je potrebno da se izjasni o određenom pitanju, kaže Željka Cvijanović.

Predsjednik SDS-a ponavlja da očekuje od SNSD-a kao partije koja je na vlasti u Republici Srpskoj, a u koaliciji sa SBB-om i SDP-om i na državnom nivou, da ona predloži rješenje u „slučaju Orić“. Konstatacija da je SDS „sluđen“ Bosiću je teško pala.

Cvijanovićevoj je teško pala SDS-ova igrarija zvana „nevidljivi ministar“. Ta stranka je sa zvanične fotografije objavljene na svom web sajtu jednostavno izbrisala ministarku porodice, omladine i sporta, Nadu Tešanović, koja se u Kozarskoj Dubici fotografisala sa rukovodstvom te opštine, a povodom prijema koji je upriličen za pobjednike Kupa Republike Srpske u rukometu – Rukometnog kluba „Kozara-Mlijekoprodukt“.

Blokada institucije BiH nije isključena, ali nije isključena ni mogućnost da postoje neki drugi načini djelovanja koji će biti po mjeri Republike Srpske, kako to odluče ljudi koji učestvuju u radu zajedničkih institucija, zaključila je Cvijanovićeva. Nakon toga će vjerovatno biti poznato i kako će SDS reagovati.

Izvor: BNTV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender