26. 07. 2021.

Gavranović: Konačnu odluku o poskupljenjima donijeće gradski parlament

“Moraju se uraditi sve analize. U komunalnom sektoru smo, radi smanjenja opterećenja prema građanima, cijene držali pod kontrolom i nismo dozvoljavali povećanje”, rekao je Gavranović novinarima u Banjaluci.

On je naveo primjer “Čistoće”, ističući da se cijene usluga ovog komunalnog preduzeća nisu mijenjale od 2005. godine. “Da li će `Čistoća` dobiti povećanje cijena, to je stvar analiza stručnih organa i naših mogućnosti da to kompenziramo na neki drugi način. Kad sve načine iscrpimo, onda možemo govoriti eventualno o povećanju cijena”, rekao je Gavranović.

Osvrćući se na stanje u “Vodovodu”, Gavranović je rekao da ovo preduzeće ima iskazan gubitak.

“Izvršićemo analizu da vidimo o čemu je riječ, jer je ovo preduzeće imalo dobit prošle godine. Čini mi se da su početkom prošle godine odmah najavili taj gubitak, što znači da je prethodni izvještaj možda friziran ili je posrijedi nezadovoljavajući odnos prema sredstvima i upravljanju kolektivom”, kaže Gavranović.

On je naglasio da treba iscrpiti sve mogućnosti, bez obzira na to o kojem je povećanju riječ, da ne bi bio dodatno opterećen budžet građana u ovim teškim vremenima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender