24. 07. 2021.
Mrkić ima novu golišavu savjetnicu

Mrkić ima novu golišavu savjetnicu

Mrkić ima novu golišavu savjetnicu

Na njeno mjesto došla je Marija Grujić čije fotografije su krasile naslovne strane muških magazina. Izgleda da na slučaju Vanje Hadžović i priči koja je danima intrigirala domaću javnost i koju su potom prenijeli i pojedini svjetski mediji, ministar Ivan Mrkić i nadležni u Ministarstvu spoljnih poslova baš ništa nisu naučili. Malo nakon što je Hadžovićeva samostalno odlučila da napusti MSP, mjesto u pres službi zauzela je Grujićeva. Zanimljivo, i ona kao i Hadžovićeva ima diplomu Megatrend univerziteta.

– Jednostavno se pojavila, bez konkursa, ne znamo ni po kom zakonu je primljena. Ona, pritom, nije jedina – kaže izvor “Blica” iz MSP-a.

Pored Grujićeve u pres službi MSP-a nedavno je zaposlena Nevena Ljubić Lojović, glumica koja je imala rolu u seriji “Selo gori, a baba se češlja” koja se prikazivala na javnom servisu. U njenoj biografiji stoji da je oduvijek znala da će gluma biti njen poziv. Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti u klasi Nebojše Bradića.

– Šest godina se bavila sportskim plesom i takmičila se u svim kategorijama. Velika strast, pored verbalnog teatra joj je pjevanje i ples pa zato jedva čeka da se okuša i u muzičkom pozorištu, stoga pohađa časove pjevanja i ima svog korepetitora – stoji u biografiji.

U MSP kažu za “Blic” da je Lojovićeva zaposlena na određeno vrijeme, dok se Grujićeva nalazi na probnom radu.

– Obje rade na upravnim poslovima u pres službi MSP. Nemaju diplomatski status, niti diplomatsko zvanje – navode u MSP. U Mrkićevom ministarstvu ističu da su “njihov prijem i radni odnos u MSP u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o državnim službenicima, koji, između ostalog, propisuje da se radni odnos na određeno vrijeme može zasnovati zbog povećanog obima posla”.

– Njihov radni odnos ne može da preraste u radni odnos na neodređeno vreme i nije u suprotnosti sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu – tvrde u MSP.

Na naše pitanje kako se uopšte dogodilo da uđu u ovu instituciju, u MSP kažu da su i Grujićeva i Lojovićeva “imale preporuke”, ne želeći da preciziraju ko ih je preporučio.

Grujićeva ćuti

“Blic” je juče pokušao da dođe do Marije Grujić, ali na naše pozive i SMS čla

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender