30. 07. 2021.
Dan ljudskih prava u Prijedoru: Podsjećanje da za za ubijene Srbe niko nikad nije odgovrao

Dan ljudskih prava u Prijedoru: Podsjećanje da za za ubijene Srbe niko nikad nije odgovrao

Prijedor: Bačena bomba kod osnovne škole

“Uviđajem je utvrđeno da je nepoznati počinilac u subotu, 1. februara, bacio ručnu bombu u neposrednoj blizini škole od koje je nastao krater, od posljedica eksplozije oštećena je fasada i razbijeno više stakala”, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Gorana Bosančić, direktor Osnovne škole “Petar Kočić”, rekla je da je bomba bačena oko 4.30, oko pola metra ispred dvorišne kapije i ulaza u kotlovnicu, da su od detonacije razbijena 24 stakla od prizemlja do drugog sprata, kao i stakla na prozorima i vratima ulaza u školu, te da je oštećena fasadna cigla na kotlovnici i fiskulturnoj sali.

“Školski čuvar bio je u momentu eksplozije na drugoj strani zgrade, te nije povrijeđen. Video nadzor nije se mogao koristiti zbog zastarjelosti i nefunkcionalnosti opreme”, navela je Bosančićeva.

Ona je Srni rekla da je jutros o ovom incidentu obavijestila gradsku upravu Prijedor i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Na posljednjoj sjednici nastavničkog vijeća istakli smo pozitivan trend u ponašanju i vladanju učenika. Mislim da niko nije imao konkretnog razlog da našteti školi”, dodala je Bosančićeva.

Policija je prijavu primila u subotu, 1. februara, u prijepodnevnim časovima, obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka i radi na pronalaženju izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela “izazivanje opšte opasnosti”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender