30. 07. 2021.
Srbija u grupi sa Španijom i Francuskom!

Srbija u grupi sa Španijom i Francuskom!

Srbija u grupi sa Španijom i Francuskom!

Da li je moglo gore? Košarkaška reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrijebu za grupe SP u Španiji pošto su izvukli domaćina Španiju i evropskog prvaka Francusku, ali i ekipe Brazila, Irana i Egipta. Srpski tim će igrati u grupi A koja je smještena u Granadi, gdje su bili i na EP 2007. godine, kada su zauzeli razočaravajuće 13. mjesto.

Vjerovatno je svima zastao dah u momentu kada je krenulo izvlačenje timova iz šestog šešira gdje su, umjesto Francuske, mogli da dobiju Australiju. Međutim, ”kenguri” su otišli u grupu D, a u grupu je stigao evropski prvak kojeg je Srbija, doduše, dobila na prethodnom EP u Sloveniji.

Ukoliko prođe grupu, Srbija će se ukrštati sa timovima iz grupe B koju predvodi selekcija Argentine, a u kojoj se još nalaze Grčka, Hrvatska, Portoriko, Filipini i Senegal. Svjetski kup, kako se od ove sezone zove takmičenje, igraće se od 30. avgusta do 14. septembra, a prva faza je na programu do 4. septembra.

g1

Timovi su podijeljeni u četiri grupe sa po šest timova, gdje će plasman u narednu fazu obezbjediti prve četiri ekipe koje će se unakrsno sastati sa timovima iz druge grupe (A i B, C i D). Mečevi prve faze će se igrati u Granadi, Gran Kanariji, Sevilji i Bilbau dok će druga faza biti igrana u Madridu i Barseloni.

GRUPA A: Španija, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska.

GRUPA B: Argentina, Senegal, Filipini, Hrvatska, Portoriko, Grčka.

GRUPA C: SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska.

GRUPA D: Litvanija, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija.

Podsjetimo, Srbija je prije ovog žreba bila svrstana u četvrtom šeširu zajedno sa Hrvatskom, Slovenijom i Ukrajinom.

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender