04. 08. 2021.
Zima na banjalučkoj Tržnici: Voće i povrće umotavaju u ćebad

Zima na banjalučkoj Tržnici: Voće i povrće umotavaju u ćebad

Zima na banjalučkoj Tržnici: Voće i povrće umotavaju u ćebad

Pored svježeg voća i povrća, koje se juče moglo vidjeti na tezgama, bilo je i onog koje je promrzlo i propalo od hladnoće. Većina tezgi u petak ujutro je bila prazna jer su mnogi prodavci procijenili da je bolje da ostanu kod kuće, nego da se smrzavaju i čekaju kupce.

Jorgovanka Jurčević, koja na “Tržnici” radi već 23 godine, kaže da je prodaja u proteklih nekoliko dana opala i da kupaca skoro i nema.

– Ništa se ne prodaje, samo se džaba smrzavam. Ne mogu zaraditi ni da platim svakodnevnu zakupninu – kazala je Jurčevićeva.

Dodaje da najviše problema ima sa skladištenjem povrća, jer se u bungalovima smrzne tokom noći.

– Gajbe umotavam u ćebad, pa ih redam jednu na drugu da ne bi povrće smrzlo, onda postavim stiropor na vrata i tako zatvorim da bude što toplije – žali se Jurčevićeva.

Mira Šarić koja na “Tržnici” prodaje voće rekla je da neprodato voće na kraju radnog vremena svakodnevno nosi kući kako ne bi smrzlo, jer se sljedeći dan smrznuto ne može prodati.

– Obično naručim manju količinu voća, onu za koju smatram da mogu prodati u toku jednog dana – kazala je Šarićeva i dodala da prodaja ide jako slabo.

Penzionerka Mileva Grujić, koju smo zatekli na “Tržnici”, je rekla da tu nije bila tri dana zbog hladnog vremena.

– Inače svakodnevno dolazim na “Tržnicu” da kupim namirnice koje su mi potrebne, ali ovih dana nisam. Dobro pogledam kakvo je voće i povrće koje kupujem, jer ima dosta promrzlog – kazala je Grujićeva i dodala da prodavci uvijek preporučuju kvalitetne namirnice.

Prodavnice

Trgovci u većini prodavnica kažu da gajbe sa voćem i povrćem ne mogu iznositi na štandove.

– Ovih dana je baš hladno tako da voće i povrće držimo u magacinima – kazao je jedan od prodavaca i dodao da stalni kupci, bez obzira na besparicu, svakodnevno pazare.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender