01. 08. 2021.

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Sud je ovim potvrdio prvostepenu oduku o pritvoru od mjesec dana. Sud nije uvažio nijedan argument Ivanovićeve odbrane, niti je dao objašnjenje zašto je potvrdu odluke o pritvoru donio tri dana po isteku zakonskog roka.

Irina Gudeljević, portaprol Euleksa samo je ovako prenijela odluku suda u Prištini:

“Sudsko vijeće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Mitrovici u vezi sa pritvorom Olivera Ivanovića koji je osumnjičen za ratne zločine i ubistvo, 28. januara 2014. godine na zahtjev međunarodnog tužioca iz Kancelarija specijalnog tužioca Kosova. Međunarodni sudija iz osvnog suda u Mitrovici je odredio mjesec dana pritvora za Olivera Ivanovica.”

Ivanovićev branilac Nebojša Vlajić kaže da je rješenje o produženju pritvora dobio večeras oko 18 sati, kao i a da je u rješenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je donijeto 1. februara. “Ovim drugostepenim rješenjem moja žalba je odbijena, a rješenje o odredjivanju pritvora je potvrdjeno.

Apelacioni sud se rukovodio potpuno istim, nepostojećim razlozima, za odredjivanje pritvora koje je naveo i prvostepeni sud, a koji su u žalbi odbrane argumentovano osporeni”, rekao je on.

Vlajić je ubijedjen da je Aplacioni sud podlegao nezapamćenoj medijskoj hajci koju protiv Ivanovića sprovode albanska televizija i štampa na Kosovu i u kojima je Ivanović danima podvrgnut najprizemnijem linču.

Oliver Ivanović je podsjetimo u ponedeljak 27. januara otišao da da iskaz u policiji u vezi sa sumnjom da je počinio dva krivična djela 1999. i 2000. godine nakon čega je zadržan, jer je tužilac Euleksa tražio da se Ivanoviću odmah odredi pritvor.

Advokat Vlajić rekao je tada da optužbe protiv njegovog klijenta nemaju smisla i da je riječ o politički motivisanom postupku.

Predstavnici Srba sa sjevera, građani i odbornici GI SDP protestovali su zbog hapšenja Ivanovića.

Oliver Ivanović je kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice, na ponovljenim izborima koji će u ovom gradu biti održani 23. februara.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender