30. 07. 2021.
Stanojević novi selektor Srbije?

Stanojević novi selektor Srbije?

Stanojević novi selektor Srbije?

Doskorašnji trener kineskog Peking Guana je prvi izbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a kako prenosi beogradski list samo neplanirane okolnosti mogle bi da ga udalje sa mjesta selektora nacionalnog tima.

“Nisam jedini kandidat za selektora, mnogo se trenera pominje u toj ulozi. Očekujem da se za petnaestak dana dogovorim sa bivšim klubom”, nije želio Stanojević da priča mnogo o selektorskoj poziciji.

Uz Stanojevića je navodno jedno vrijeme kandidat za mjesto selektora bio Dragan Stojković Piksi, ali je favorit ipak nekadašnji trener Partizana.

Stanojević je već bio selektor, ali omladinske selekcije, dok je u “A” timu bio pomoćnih Miroslavu Đukiću tokom 2008. godine. Kao igrač je bio član Obilića, OFK Beograda, Atletiko Madrida, Majorke, Partizana i Videotona.

Najveće trenerske uspjehe 39-godišnji Stanojević je ostvario sa klubom iz Humske, sa kojim je dva puta bio šampion Srbije i 2011. osvojio Kup, a 2010. godine se plasirao i u Ligu šampiona.

Ako bude imenovan za selektora Srbije, Stanojević će debi imati 26. maja protiv reprezentacije Bolovije.

Stanojević bi bio sedmi selektor samostalne Srbije. Prije njega “Bele orlove” su vodili Havijer Klemente (učinak: 7-7-2), Miroslav Đukić (0-2-3), Radomir Antić (17-3-8), Vladimir Petrović Pižon (17-3-8), Radovan Ćurčić (v.d. 2-1-2) i Siniša Mihajlović (7-4-8).

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić je navodno prethodnih dana nekoliko puta razgovarao sa Sinišom Mihajlovićem o njegovom povratku na mjesto selektora, ali je istakao da su šanse za tom male jer Mihajlović navodno nije spreman na smanjenje plate, piše Žurnal.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender