25. 07. 2021.
Statistika vam pomaže da nađete ljubav svog života

Statistika vam pomaže da nađete ljubav svog života

Statistika vam pomaže da nađete ljubav svog života

U ljubavi je potrebno imati samo tri želje, jer je tako, statistički, lakše doći do partnera, tvrdi Taj Taširo, profesor Univerziteta u Merilendu. Kao i Aladin, treba izdvojiti tri najvažnija atributa koje idealna osoba mora da ima.

Na primjer da bude lijepa, inteligentna i zabavna, ali ne može se tražiti i da bude bogata, jer postoji velika vjerovatnoća da takvu osobu nećemo nikada naći.

Američki stručnjak smatra da je naš pristup idealnoj osobi pogrešan i apeluje na samce da se u potrazi za voljenom osobom usredsrede na ono najvažnije.

U svojoj knjizi “Nauka o vječnoj sreći” on objašnjava da “tradicionalni pristup vodi ka tome da umjesto vrapca u ruci, poželimo goluba na grani“, prenosi “Njujork post”.

– Hoćemo sve, a ostajemo bez ičega – kaže Taširo, istačući da je neophodno promijeniti način na koji sebi tražimo partnera.

Osnovno, po njemu, je da se ne “razbacujemo sa željama”. Dovoljno je izdvojiti tri želje, tj. karakteristike koje bismo voljeli da nađemo kod drugog.

Upitan kojim kvalitetima treba dati prednost, Taširo kaže da to svakako nisu ni ljepota, ni bogatstvo jer oni nisu garancija za sreću u ljubavi. Bolje je, smatra on, poželjeti “simpatičnu”, “dobru” osobu sa “smislom za humor”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender