03. 08. 2021.
Švercenegera opčinila mišićava Srpkinja

Švercenegera opčinila mišićava Srpkinja

Švercenegera opčinila mišićava Srpkinja

Možete zamisliti kakav je komentar dao povodom mog izgleda – kaže Bojana Vasiljević ekskluzivno za Telegraf.

Dečji snovi se ostvaruju, a to je shvatila i Bojana Vasiljević (32), vicešampionka sveta u bodi fitnesu i jedna od dve srpske takmičarke koje imaju profesionalnu licencu za ovaj sport.

Ona je jedna od najuspešnijih naših sportistkinja u Americi, a dobijanjem profesionalne karte ušla je u sam vrh svetskog bodibildinga i fitnesa

nabildana srpkinja 2

Već nekoliko godina živi u Los Anđelesu, gde radi kao fitnes model, takmičar, ali i personalni trener poznatim ličnostima Holivuda u čuvenoj teretani Gold džim (Golds gym) na Venisu. Ipak, njen san nije samo ulazak u elitu svetskog bodibildinga i fitnesa. Upravo je tamo pre nekoliko dana imala prilku da vidi poznatu zvezdu američkog filma Arnolda Švarcenegera, legendu bodibildinga, koji joj je dao niz komplimenata na izgled, ali i pokazao neke vežbe.

Ipak, pre nego što saznate šta joj je Švarceneger rekao, najpre da vas upoznamo sa Bojanom, jednom od dve srpske profesionalne takmičarke u bodi fitnesu ili u Americi popularnoj kategoriji figure.

Nabildana Srpkinja

– Sve je počelo 2006, kad sam bila student DIF u Beogradu. Profesori Dušan Mitić i Stanimir Stojiljković su me zapazili u studentskoj populaciji kao nekog ko ima predispozicije i talenat za bavljenje fitnesom – kaže Bojana za Telegraf.

– Oni su bili inicijatori ideje i usmerili su me ka takmičarskom fitnesu. Beskrajno sam im zahvalna na tome, jer je to potpuno promenilo moj životni put i opredeljenje. Četiri meseca posle prvog razgovora u Čanju, već sam bila na takmičarskoj sceni državnog prvenstva 2006, gde sam osvojila treće mesto.

– Tako je započelo novo poglavlje mog života koje traje i dan danas, samo na jednom drugom, višem nivou.

– Dok nisam dobila svoju IFBB profesionalnu licencu i preselila se u SAD zbog nastavka profesionalne karijere, bila sam sportista međunarodnog razreda, član reprezentacije Srbije i takmičila se za najtrofejniji bodibilding & fitnes klub Srbije ,”Olimpia” iz Kragujevca, vlasništvo Gorana Ilića, našeg proslavljenog IFBB reprezentativca, prvaka Evrope.

Do sada je ostvarila fenomenalne rezultate, ali nema sumnje da će biti još bolja u budućnosti.

– Prvi put sam se oprobala u kategoriji bodi fitnes (popularnijeg kao Figure u Americi) krajem 2009. na IFBB Svetskom prvenstvu u Italiji, na nagovor državnog selektora Zorana Stojića i našeg šampiona Gorana Ilića. Rizikovali smo, i to se pokazalo kao dobra odluka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender