01. 08. 2021.
2. Pozivno pojedinačno studentsko prvenstvo u šahu

2. Pozivno pojedinačno studentsko prvenstvo u šahu

2. Pozivno pojedinačno studentsko prvenstvo u šahu

2. Pozivno pojedinačno studentsko prvenstvo u šahu je ove godine sastavljeno iz dva dijela: Kvalifikacioni turnir i finalni meč.

Kvalifikacioni turnir je pozivnog karaktera na kojem mogu nastupiti studenti svih generacija upisani na osnovne, master i doktorske studije fakulteta našeg Univerziteta kojima je organizator uputio pozivnicu, a biće održan 06. februara 2014. godine, u terminu od 09-12 časova na Ekonomskom fakultetu.

Upućeno je ukupno 20 pozivnica za učešće, a takmičari će nasumično biti podijeljeni u dvije grupe A i B.

Potvrde učešća su moguće jedino putem obrasca na sajtu www.chessgambit.net i to najkasnije do 05. februara, do 16h, nakon čega će biti formirane grupe i određen sistem takmičenja (Berger ili Švajcarac) uz tempo igre od 15 minuta po igraču. Na dan takmičenja učesnici su obavezni donijeti indeks na uvid.

Finalni meč na kojem će nastupiti pobjednici A i B grupe Kvalifikacionog turnira, će se održati takođe u četvrtak (6.2.2014.) u terminu od 12-13h. Finalisti će odigrati 4 partije na dva različita tempa igre.

Organizator je za pobjednika finalnog meča obezbijedio stilizovan drveni šahovski pehar, šahovsku garnituru i knjigu, za po tri prvoplasirana u A i B grupi medalje i diplome, a šahovske knjige i zahvalnice za učešće će dobiti svi učesnici. Posebna nagrada će pripasti najbolje plasiranoj studentici.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender