25. 07. 2021.

Banjaluka ove godine dobija još kružnih raskrsnica

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da je procedura javne nabavke već završena za rekonstrukciju raskrsnice između ulica Cara Lazara, Carice Milice i Mirka Kovačevića u naselju Obilićevo/Mejdan. Ova raskrsnica će biti urađena na način da će se na mjestu postojeće izgraditi kružna raskrsnica primjenom montažno-demontažnih elemenata.

Kako je planirano, kružni tok trebalo bi da bude i na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Skendera Kulenovića, Solunska i Isaije Mitrovića (kod Centra javne bezbjednosti Banjaluka), objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Sa Javnim preduzećem „Putevi RS” razmotriće se mogućnost gradnje kružnih tokova, i to na raskrsnici ulica Karađorđeva i Jovana Raškovića (kod „Sirana”), na raskrsnici na ukrštanju ulica Desanke Maksimović i Stepe Stepanovića (kod Rebrovačke crkve), i u naselju Lazarevo (kod pijace).

U prošloj godini izgrađeni su novi kružni tokovi, koji su riješili saobraćajne gužve na Starčevici i kod Gradskog mosta. Podsjećamo, u Ulici majke Jugovića, u naselju Starčevica, urađena je kružna raskrsnica sa montažno-demontažnim elementima, izrađenim od reciklirane plastike. Riječ je o prvom projektu takve vrste u našem gradu.

Kada je riječ o kružnom tokom kod Gradskog mosta, odnosno raskrsnici na mjestu ukrštanja ulica Patre, Teodora Kolokotronisa i Isaije Mitrovića ona je rekonstruisana u kružnu raskrsnicu sa pripadajućom infrastrukturom i puštena je u saobraćaj u oktobru prošle godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender